СОУ “Д. Благоев” (Св) стана областен първенец по футбол

Публикувано на чт, 28 Мар. 2013
274 четения

Съставът на свищовското СОУ “Димитър Благоев” стана областен първенец по футбол за ученици за 5-7 клас. На финала срещу тима на ОУ “Св. Патриарх Евтимий”, игран на терена в Павликени, свищовлии грабнаха драматично победата след изпълнение на наказателни удари от бялата точка за определяне на краен победител.
Резултатът в редовното време бе 2:2. СОУ “Димитър Благоев” поведе с попадение на Николай Георгиев от пряк свободен удар. В края на полувремето Георги Павлов получи хубав пас от Антъни Иванов в коридор и изравни, а в началото на второто Айлин Хюсеинов изведе великотърновци напред – 1:2. Последваха серия от пропуски на “виолетовите” и силни изяви на свищовския вратар Виктор Владимиров. Седем минути преди края Николай Георгиев намери съотборника си Мартин Чешмеджиев и той с удар от движение изравни за 2:2. При дузпите вратарят на СОУ “Димитър Благоев” Виктор Владимиров хвана два удара, съотборниците му не сгрешиха и с общ резултат 6:4 свищовлии продължават на зоналния етап от ученическите игри.
Горнооряховци взеха първото място в областта при учениците 8-10 клас. Играчите на Професионалната гимназия по електротехника “М. Ломоносов” надделяха на финала над връстниците си от СОУ “Б. Киро” с 3:1. За победителите головете отбелязаха Антоан Антонов, Хубан Мерджанов и Валентни Михайлов, а Белослав Чешмеджиев вкара почетния гол за павликенчани.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново