Школата на “Етър” – гаранция за бъдещи успехи: “Етър” (2001 г.) категоричен в челото на елитната U15 група

Публикувано на ср, 21 окт. 2015
785 четения

Футболистите на “Етър”, родени през 2001 и 2002 година, са водени от треньора Марин Стефанов. По-големите са поредният отбор от школата на “виолетовите”, който е сред лидерите в страната в своята възраст. Набор 2001 г. играе в елитната U15 група, която бе разделена на четири зони, а първите няколко тима от всяка ще се класират на държавните финали в битка за шампионската титла.
Отборът се представя чудесно, като след 5-ия кръг води в класирането заедно с “Литекс”. Двата тима имат по 13 точки от по 4 победи и едно реми (помежду им, завършило 2:2), като ловчанлии имат само по-добра голова разлика. “Целта ни е класиране в тройката. Лично аз имам амбицията да станем и първи, но програмата минимум е тройката, което ще ни даде възможност да продължим на държавните финали”, казва Марин Стефанов.
Миналия сезон по стечение на обстоятелствата “Етър” (2001 г.) не можа да участва в първенство, но игра в няколко международни турнира – силна надпревара в Румъния, прилично представяне в Албена, спечелен бе международният турнир “Арайвълс къп” във В. Търново.
Родените 2002 г. играят в зоновата група, като при тях се търси обиграване и догодина тимът да се бори за челните места в елитната U 15. Тимът играе с успех за Купата на БФС, където отстрани в плейофите “Литекс” с 4:1 и сега е на елиминации с “Пирин” (Бл). В първия мач спечели победа с 2:1, предстои реванш в Благоевград. “Докъдето стигнем, ще е успех. Ако можем да влезем в осмицата на България, ще е чудесно”, твърди Марин Стефанов. Момчетата станаха зонови първенци, спечелиха купа “М&ВМ”, през лятото на турнира “Звезди на бъдещето” във Велинград биха “Берое”, направиха равен с “Лудогорец” и станаха четвърти.
“Благодарим на г-н Александър Нанков, ако не е той на този етап, детско-юношеският футбол във В. Търново умира, защото няма терени и бази. Той ни предоставя условия да пътуваме и ползваме терени, екипировка, всичко дължим на него”, казва Марин Стефанов.
“И двата набора вървят добре. Има талантливи деца, но няма да споменавам имена. Всичко се дължи на отбора, дори и най-добрите дължат развитието си на колектива”, добавя треньорът на етърци.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Д. ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново