ШК “Асеневци” закри годината с турнир “Коледна звезда”

Публикувано на чт, 21 Дек. 2017
198 четения

Шахматен клуб “Асеневци” закри годината с вътрешен турнир “Коледна звезда”, който се проведе за трети пореден път. Домакин на проявата бе ОУ “Бачо Киро”. Право на участие имаха само деца от школата на клуба – 42 шахматисти от В. Търново, Павликени и Г. Оряховица.
Организаторите на турнира Цвета Галунова и Даян Нинов бяха подготвили много награди и изненади за всички малчугани. Раздадоха се купа, 18 медала, над 20 предметни награди и томбола. За всички участници имаше грамоти и почерпка.
Победител стана Денислав Христов, който грабна купата след тайбрек мач срещу Берк Ружди, с когото имаха равни точки.
Наградата за най-добре представило се момиче взе Цвети Кирова. Най-добре представило се дете от школата в Павликени е Трифон Александров, следван от Даниел Петев и Александър Начев. Победител при първокласниците е Милен Цанов, при второклсниците първи е Георги Песаров, а на второ и трето място се наредиха най-малките представители от Павликени Иван Александров и Калоян Петев. При третокласниците триумфира Александър Христов, негови подгласници бяха Александър Узунов и Атанас Атанасов. Шампион при четвъртоклсниците е Берк Ружди, следван от Момчил Гочев и Димитър Марков.
С това ШК “Асеневци” поставя край на състезателната 2017 г. и най-успешна за клуба. Клубът благодари на ОУ “Бачо Киро” в лицето на Владимир Николов, който вече трета година предоставя перфектни условия, където да обучават бъдещите шахматни таланти. “Нашите състезатели завоюваха много награди от редица състезания и ни накараха да се гордеем с тях! Благодарим на всички деца и родители, с които заедно превърнахме 2017 г. в празнична и много успешна за малките любители на шахмата в областта”, коментира Цвета Галунова.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново