Шест отличия за таекуондистите на “Хемус” от силен международен турнир

Публикувано на пн, 13 май 2013
255 четения

С един златен, два сребърни и три бронзови медала се завърнаха състезателите на Таекуондо клуб “Хемус” (Горна Оряховица) от най-масовия турнир за деца и кадети в Европа – “Херея open” по олимпийско таекуондо – WTF в София. Участие в състезанието, организирано от клуб “Херея” съвместно с БФ по таекуондо – WTF, взеха около 750 таекуондисти от 7 страни – България, Гърция, Румъния, Македония, Молдова, Албания и Косово, представени от 73 клуба. На турнира дебютираха 5 състезатели на ТК “Хемус” в клас Б, които се представиха повече от добре, и завоюваха своите отличия. Единственият златен медал за “Хемус” донесе Симона Димитрова, която участва в първа група при децата в кат. 33 кг. С особено динамични и атрактивни срещи се открои Йордан Добрев, който победи в първата си среща представител на “Херея” с тотално превъзходство 18:1, а след това се пребори за бронзовия медал в кат. 31 кг децата в първа група. Габриел Йорданов с добра игра стигна до финала при децата в кат. 25 кг, където отстъпи поради натрупаната умора и липсата на опит и завоюва сребърния медал. В кат. 40 кг Мартин Марков загуби финалната среща и остана със среброто. На трето място при децата във втора група се класираха Антония Калчева в кат. 33 кг и Милица Петрова в кат. 36 кг. Малко недостигна за медал на Даниел Тодоров, Димитър Иванов, Стилиян Димитров и Георги Главнов.
“В играта на Йордан Добрев преобладаваха вариативни техники с ротация, като използваше доста добре ляв и десен крак при ритниците си, както и много добър тайминг в спаринга. Като цяло всички дебютанти показаха стоицизъм и добра подготовка, но липсата на опит не донесе медали за всички”, сподели треньорът Румен Димитров.
На турнира “Хемус” бе представен и в съдийството със своите първи съдии – Ралица Чернева и Димитър Сейков (1 дан – черен пояс), които не отстъпваха по ниво на знания на реферите от цялата страна. На 8 юни “Хемус” ще бъде домакин на държавно първенство за деца и турнир за кадети в спортна зала “Никола Петров” в Горна Оряховица.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново