Шест клуба от пет вида спорт номинираха 24 претенденти за Спортист на Горна Оряховица

Публикувано на вт, 12 Дек. 2017
312 четения

24 спортисти, представители на шест клуба, са номинирани в традиционната класация за Спортист на годината на Община Горна Оряховица. Те са състезатели от пет вида спорт.
Канадската борба е представена от Илиан Енев, Стоян Големанов и Пламен Димитров. Клубът по авио- и ракетомоделизъм “Моделист” е номинирал Христина Савова и Валентин Савов. Най-много номинации е направил клубът по борба – девет. Това са Георги Георгиев, Ердал Сали, Юсуф Исуфов, Стефан Иванов, Мишел Михайлов, Юсни Юсниев, Йордан Попов, Галин Ангелов и Мирослав Христов. Двата клуба по акробатика предлагат по две женски тройки. “Джим денс” участва с Александра Нямова, Даяна Енчева и Елена Ангелова, а “Акро Нова” – с Ванеса Стойчева, Маринела Люцканова и Дарина Божилова. Те са дали и съвместна тройка, в която влизат Михаела Илиева, Нелина Иванова и Цветелина Илиева. Клубът по борба пък е предложил Давид Добрев.
С най-големи шансове са канадската борба и ракетомоделизмът, които имат класирания на световни и европейски първенства. М.г. Спортист № 1 беше Валентин Савов от “Моделист”. Двата хандбални клуба са номинирали свои формации за Отбор на годината. Отделно в Г. Оряховица избират и десятка на спортистите до 19 години.
Церемонията по връчването на наградите ще бъде на 21 декември от 17:30 ч. в Художествената галерия.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново