Сердар Даят се прибра в Турция, в “Етър 1924” още чакат Илханлъ

Публикувано на ср, 24 апр. 2013
549 четения

Старши треньорът на “Етър 1924” Сердар Даят е напуснал лагера на отбора в Сливен и се е прибрал в Турция заедно с помощниците си. След мача с “Локомотив” (Пд) наставникът събрал багажа си и напуснал хотела, въпреки че бе насрочил за понеделник тренировка от 16 часа.
“Просто се чудя какво правя в България. Съдиите ни режат мач след мач. Това е твърде много за нас – с “Пирин”, с “Локо” (Сф), срещу ЦСКА червен картон в 20-ата секунда, сега – отново. С кого трябва да играем – аз не разбирам. Ако искат – да ни кажат: да приключваме с футбола тук и да се прибираме. Вече нямам сили, моите момчета нямат също сили. Това вече е твърде много. Трябва да кажем “край”, повече нямам какво да кажа”, бяха последните думи на Сердар Даят след съботния мач.
На въпроса, къде е треньорът, административният директор Радин Хаджиев отговори първо, че се мести в нова къща, а после – че е болен баща му. В момента с отбора в Сливен е само българският треньор на вратарите Румен Данков. Телефонът на Сердар Даят вече два дена е изключен.
Относно бъдещото участие на “Етър 1924” в групата в събота Радин Хаджиев обяви, че отборът напуска “А” група по решение на собственика Фейзи Илханлъ, който лично в понеделник ще обяви мотивите си на пресконференция.
В понеделник мажоритарният собственик не дойде, футболистите излязоха и направиха тренировка, а след нея в телефонен разговор Фейзи Илханлъ ги уверил, че отборът ще продължи участието си в групата, да се готвят за предстоящия мач и че лично във вторник ще донесе дължимите заплати. Третата спрягана възможност бе “Етър 1924” да доиграе първенството с юноши. Снощи се очакваше Илханлъ да пристигне в Сливен и да внесе повече яснота в бъдещето на клуба.
В неделя от 17 ч. тимът трябва да приеме “Миньор” в мач от 24-ия кръг на първенството.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново