Самуил Донков четвърти на европейското по спортна стрелба

Публикувано на чт, 23 мар. 2017
369 четения

Самуил Донков от “АП спорт”, с партньорка Антоанета Бонева, завършиха на четвърто място в дисциплината за смесени отбори с въздушен пистолет на 10 метра на европейското първенство по спортна стрелба в Марибор, Словения.
“Новата олимпийска дисциплина в програмата на стрелците е много атрактивна за публиката, предлага голяма динамика в класирането на отборите и изисква много стабилност и психическа устойчивост от състезателите”, съобщи Александър Луканов – президент и треньор на “АП спорт”. Още от квалификациите нашият отбор показа стабилност при всеки изстрел, преодоля изключително трудна четвъртфинална група, където изпревари представителите на Франция и Германия, и оставайки втори след тима на Русия, се класира за мач за бронзовия медал срещу Азърбайджан. След оспорвана битка изстрел за изстрел и разлики от десети, националите ни останаха четвърти. “Самуил стреля много стабилно, поразявайки десетката във всички важни моменти, показа голямо израстване при стрелба под напрежение.
Състезанието на смесените отбори бе наблюдавано и от членове на МОК, които дадоха висока оценка на дисциплината и приемането ѝ в олимпийската програма за Игрите в Токио през 2020 година”, каза още Александър Луканов.
Женският отбор на България с пушка в състав Таня Звискова (“Тракия”), Виктория Иванчева “АП спорт” и Петя Луканова “АП спорт”, подобри стария републикански рекорд, постигнат от тях на европейското през 2015 г. с девет точки.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново