Само един изпадащ ще има от Северозападната Трета лига

Публикувано на чт, 9 февр. 2023
2326 четения

“Янтра” (П. Тръмбеш) е сред най-коректните отбори

Само един отбор – заелият последното място в класирането, ще изпадне в края на сезона от Северозападната Трета лига. Това стана ясно на традиционната среща на ръководството на Зоналния съвет на Българския футболен съюз във Велико Търново с представители на клубовете от Северозападна Трета лига преди подновяването на първенството. В работния форум участваха президентът на АФЛ и член на Изпълкома на БФС Румен Вълков, шефът на зоната Бончо Генчев, секретарят Игор Бакьов и председателите на комисии Петко Павлов и Светослав Стефанов.
Румен Вълков информира клубовете, че до 15 февруари ще получат по 3400 евро от фонд “Солидарност”, а през лятото – и мачови топки, с каквито ще се играят срещите и във Втора лига. Обсъдени бяха и различните инициативи на БФС в подкрепа на аматьорския футбол. Предвижда се категоризация на клубовете, изготвя се и споразумение с Националното сдружение на общините в България за увеличаване на средствата за футболната инфраструктура и финансирането на клубовете.
Игор Бакьов запозна ръководителите с промяната, свързана с броя на футболистите, записани в протокола на футболните срещи, според която клубовете вече ще могат да разчитат на 9 резервни състезатели, вместо на досегашните 7. Правилото за 5 игрови смени в 3 прекъсвания по време на двубоите се запазва. Предвижда се сезонът да стартира на 25 февруари, като заради изборите кръгът, насрочен за 1-2 април, е изтеглен за 31 март. По време на събитието бяха обсъдени въпроси, свързани с охраната на футболните срещи, броят изпадащи отбори – един за Северозападната Трета лига, и критериите за увеличаване състава на групата.
Председателят на Дисциплинарната комисия Петко Павлов информира шефовете на клубовете за броя наказателни картони през есента. 529 жълти и 26 червени картона са показани през есенния полусезон в първенството. В сравнение със същия период на миналата година предупрежденията са със седем по-малко, а отстраняванията с пет повече. Проведените футболни срещи обаче са по-малко, тъй като в състава на групата сега са 16 отбора, с един по-малко в сравнение с миналата есен”, коментира Петко Павлов.
С най-много жълти картони са декорирани футболистите на “Партизан” (Червен бряг) – 46, “Академик” – 44, и “Ботев 2” (Враца) – 40. Много близо до тях са “Боруна” (Царева ливада) – 39, и “Павликени” – 38. С най-малко жълти картони зимуват “Дреновец” – 20, “Вихър” (Славяново) и “Севлиево” по 24 и “Бдин” (Видин) – 26.
По отношение на червените картони “лидери” са “Левски 2007” (Левски) и “Ювентус” (Малчика) с по петима отстранени играчи. Четири червени картона са видели футболистите от втория отбор на “Етър”. “Академик”, “Бдин”, “Ботев 2” (Вр), “Локомотив” (Мездра) и “Янтра” (П. Тръмбеш) са отборите, които не са оставали с човек по-малко на терена. Най-тежки глоби са наложени до сега на “Левски 2007” – 500 лева, “Бдин”, “Севлиево” и “Боруна” – по 250 лв.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново