Самбистът Николай Ивайлов стана Спортист № 1 на Горна Оряховица

Публикувано на пт, 12 Дек. 2014
458 четения

Най-добрият спортист на Г. Оряховица Николай Ивайлов получи приза си от кмета Добромир Добрев.

Европейският шампион по бойно самбо Николай Ивайлов е новият Спортист № 1 на Горна Оряховица.
Първи негов подгласник стана състезателят по канадска борба Пламен Димитров, а третото място си разделиха лекоатлетката Моника Георгиева и самбистът Георги Моллов. Петото място в десетката на най-добрите горнооряховски спортисти е отново за самбист – Атанас Джамбазов. Шести е Стоян Големанов – канадска борба. Двама негови съотборници – Стоян Хаджиев и Яшар Николаев си делят седмото място с двама представители на клуба по силов трибой – Тодор Атанасов и Румен Христов.
Отличието за най-добър спортист на Горна Оряховица за 2014 г. връчи кметът инж. Добромир Добрев.
Едва 6 клуба от 5 вида спорт номинираха 19 състезатели за 50-ата юбилейна анкета за Спортист на годината. Награждаването на най-добрите спортисти и треньори в Горна Оряховица бе в Градската художествена галерия. Преди обявяването на победителите председателят на СД “Локомотив” Емил Кълчищков връчи плакети на млади и перспективни състезатели, номинирани от клубовете, членове на Сдружението.
Най-добрите отбори бяха наградени от председателя на ОбС Даниел Костадинов. За Отбор № 1 бе обявен “Локомотив” (ГО), който е втори в “Б” група на зимната пауза и единственият отбор от втория ешелон, продължаващ на четвъртфиналите за купата на България. Треньор №1 в отборните спортове пък стана Сашо Ангелов – наставник на футболния тим. Отбор №2 са юношите на Хандбален клуб “Раховец” с треньор Пламен Панев.
Няколко специални награди връчи шефката на Дирекция “Хуманитарни дейности” към Община Горна Оряховица Милена Николова.
За принос към развитието на елитните спортове приз бе даден на треньора на тенис клуб “Царевец” Пламен Цонев. За спортен дух и мъжество бе отличен незрящият състезател по канадска борба Марин Пейчев. Треньор № 1 в индивидуалните спортове е Кръстю Джамбазов от Клуба по бойно-приложни изкуства.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново