Съдийският шеф Петър Петров с добри отзиви за спортните бази в Дряново

Публикувано на пт, 1 апр. 2016
177 четения

В Дряново приключи петдневна спортна подготовка на съдиите от Програмата “Ментори и таланти”. По същото време се проведе и физически норматив на футболните рефери, обслужващи първенствата от професионалния футбол, както и на съдийския състав, обслужващ юношеските групи.
Според шефа на Съдийската комисия на БФС Петър Петров изкуствената настилка на стадиона в с. Царева ливада е бил възможно най-добрият избор на терен за провеждане на т. нар. йo-йo тест, който реферите трябва да правят по изискване на УЕФА.
В Спортен комплекс “Локомотив” пък се проведе инициативата “Ментори и таланти”, в която участваха съдии от цялата страна, като им бяха поверени футболни срещи от Северозападна и Югоизточна “В” групи. Програмата включва практическа и теоретична подготовка. Според Петър Петров спортната инфраструктура в община Дряново е по-добра дори от повечето бази на професионалните футболни клубове, а удобното местоположение и мекият климат са допълнителна предпоставка за привличане на детски и юношески отбори за лятна и зимна подготовка.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново