С цветя и пожелания за място в елита бе почетена 99-ата годишнина на “Етър”

Публикувано на пн, 24 апр. 2023
341 четения

С цветя пред паметната плоча в центъра на Велико Търново пред сградата, в която е основан “Етър”, бе почетена 99-ата му годишнина. На 24 април 1924 г. в сградата на Девическата гимназия (днес Факултет по изобразително изкуство на Великотърновския университет) е положено началото на ФК “Етър”.

Клубът вече влезе в своето столетие, записвайки славни страници в историята на българския футбол като шампионската титла и купата на БФС през 1991 г., като създаването на петима национали за най-големия успех – четвъртото място на САЩ-94…

Паметната плоча бе открита през 2014 г. по повод на 90-ия юбилей. Цветя пред нея поднесоха президентът на “Етър” Деян Куздов, спортно-техническият директор Стефан Атанасов, директорът на ОП “Спортни имоти” Петко Павлов. Там бе и женският тим на “Етър”, воден от треньора си Валентин Витанов.

“Благодарни сме на всички ръководители, треньори, футболисти и служители, които за 99 години са успели да го превърнат в един от клубовете с традиции и един от най-успешните извънстолични отбори. “Етър” извоюва през годините шампионска титла, купи и медали, даде на футбола изключителни футболисти. Надяваме се и занапред да продължаваме да пишем историята, като пожелаваме на всички привърженици да посрещнем стогодишнината в елита на българския футбол! Това е мястото на “Етър”, което подхожда и на град като Велико Търново”, заяви Деян Куздов, като увери етърки, че и те са част от тази история, а със сигурност – и от бъдещата, защото са поставени устойчиви основи.

Подготовката на организацията за честване догодина на вековния юбилей вече е започнала, увериха от ръководството на “Етър”.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново