С пожелание за първо място феновете на “Етър” върнаха знамето “Без милост, боляри” в съблекалнята

Публикувано на пн, 11 авг. 2014
234 четения

Феновете на “виолетовите” се срещнаха на стадион “Ивайло” преди началото на новото първенство със старши треньора Калоян Чакъров и футболистите от отбора Николай Петров, Иван Петков и Калоян Ангелов, за да обсъдят бъдещето на тима. След встъпителните думи на треньора дойде и най-емоционалният момент, когато председателят на фенклуба Венелин Русанов връчи на Чакъров и момчетата емблематичното знаме “Без милост, боляри”. Както е известно, осемметровото знаме бе окачено в съблекалнята на домакините във времената, когато Цанко Цветанов бе старши треньор на “Етър”, Калоян Чакъров бе негов помщник, а “болярите” успяха да се завърнат в “А” група, изпреварвайки тогава милионерите от “Ботев” (Пд).
Целта на завръщането на знамето е да покаже подкрепата на феновете към клуба и да донесе късмет както преди две години и “Етър” да се качи в по-горната група. Същевременно феновете отбелязаха, че знамето не просто се подарява, то трябва да се заслужи на терена от ръководство и футболисти.
Капитанът на отбора Нико Петров обеща раздаване в мачовете от себе си, както и че ще изисква същото и от колегите си. Иван Петков говори за детските си години, които е прекарал в Търново и е гонил топките зад вратите на ст. “Ивайло”. Каза, че е чест за него да се завърне като играч на “виолетовите”, както и че това е сбъдната детска мечта. Според него е попаднал на страхотен колектив с прекрасна атмосфера. Третият от поканените футболисти Калоян Ангелов сподели, че се чувства добре в отбора. Според треньора той е едно от добрите нови попълнения, добре школуван. Със същото добро впечатление за играта му са останали и феновете, присъствали на контролата в Бяла преди няколко дни.
Засегнати бяха и темите за школата и терените. Отново бе споменато, че има още много работа по базата и че не подхожда на клуб като “Етър” и град като В. Търново да се разчита на терени по селата и на ангажимента на един човек да извозва с автобуси ежедневно младите надежди. Очаква се днес да започне и работата по ст. “Ивайло” – дренажи, отводняване, лекоатлетическа писта. Възможно е отново срещите от първенството да се играят в съседни градове. Феновете отбелязаха, че ако е възможно, би било добре да се направи такава организация, че да не се затваря стадионът или поне прекъсването да е само за няколко срещи, когато ще се полага тартановата настилка.
Обсъдено бе и състоянието на клуба. Според треньора няма проблеми с финансирането. То, както и предишната година, е от Общината, председателя на клуба Александър Нанков, както и нови фирми спонсори, които ще помагат през новия сезон. Благодари и на хотел “Янтра” в града, който осигурява чудесна храна на футболистите от представителния тим. В същото време съжалява, че не са повече фирмите и гражданите от града, които да се заемат с каузата “Етър”, за да тръгне той стабилно нагоре.
Целите за сезона са да се побеждава във всеки двубой. Като основни конкуренти в групата се очертават “Спартак” (Пл), “Академик” (Св) и “Видима-Раковски”. Имаме обаче сили да се преборим с конкуренцията. Селекцията още не е приключила, като евентуално могат да се привлекат играчи на още два поста.
Калоян Чакъров сподели и желанието си обществеността да бъде по-добре информирана за нещата около клуба. В тази връзка, периодично ще се пускат информации и правят интервюта с хора от ръководството и отбора.
Снощи бе и официалното представяне на “виолетовите” на стадион “Ивайло” преди последния приятелски мач срещу ОФК “Павликени”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново