С награди и положителни емоции завърши кампът “Баскетболни деца”

Публикувано на вт, 14 авг. 2018
418 четения

С купи и статуетки за най-добрите и много положителни емоции завърши баскетболният камп във Велико Търново, на който 40 таланта от цялата страна водиха обучение под ръководството на Джими Хънт и Мартин Дурчев и още четирима специализирани треньори. “Всички се справихте чудесно – никой не се отказа, нямахме сериозни контузии и това бе страхотна седмица. Щастлив съм за всички вас”, обърна се към децата на закриването американският баскетболист Джими Хънт.
Призьорите в състезанията получиха специални награди. В първата възрастова група Георги Домозетски е най-добър на Hot shot, Крис Дяковски на Foul shots, Християн Баков на Defense, Емануил Цветков на 1:1, а Баков, Цветков и Румен Игнатов на 3:3. Във втора група призьори са Алекс Гълъбов на Hot shot, Марко Цветков на Foul shots и Defense, Христина Лозанова на 1:1 и Станислав Мирчев, Константин Лозанов и Дони Тепавичаров на 3:3. В трета група най-добрите са съответно Александър Гавалюгов, Крис Попов, Мартин Зафиров, Преслав Дурев, а отборно Крис, Преслав и Апостол Апостолов. При най-големите наградите отидоха у Георги Герганов, Павлин Иванов, Петър Петров, Иван Иванов и тройката Никола Давидов, Мартина Славчева и Мартин Ковачев.
Всеки от участниците получи сертификат за участие и индивидуален репорт от треньорите с оценки и препоръки върху какво да работи. Много ми беше интересен кампът, сподели Христина Лозанова от София. Хареса ми обучението, видях интересни хора, особено Джими Хънт и Мартин Дурчев. Тя се занимава с баскетбол от първи клас вече 5 г., миналата година също е участвала в такива кампове и естествено иска да стане баскетболистка. Мануил Богданов пък е от Ямбол, харесало му е, че и след заниманията треньорите остават и им помагат. Впечатлен е от всички треньори, от гостуването на Филип Виденов. Той също се занимава с баскетбол от първи клас вече 5 г., досега не е ходил на кампове, но ще го прави и занапред.
“Преизпълнихме очакванията за кампа, всички деца работиха изключително здраво и с треньорския щаб свършихме много работа в рамките на една седмица. Всичко във В. Търново бе чудесно като условия, използвахме едно външно и едно вътрешно игрище, две писти, на които да бягат децата. Като очаквания за база всичко бе изпълнено. Със сигурност ще има още такива кампове, може би тук, а може би в други градове. Всички деца имат потенциал, кампът е направен за това да си тръгнат оттук още по-добри. Смятам, че всеки от тях може да заиграе професионален баскетбол, но това зависи от тяхната работна етика и отдаденост, защото животът предлага много варианти за всеки”, сподели един от основните двигатели на проекта Джими Хънт.
Проектът “Баскетболни деца” бе реализиран с подкрепата на Община Велико Търново и кмета инж. Даниел Панов, на своите партньори Фондация Либертарианство и Американски колеж “Аркус”, медийното съдействие на “Янтра ДНЕС” и подкрепата на БФ Баскетбол.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. Бранимир БОНЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново