Росица Димкова и Делян Генчев с поредни назначения от EHF

Публикувано на пт, 6 Ное. 2015
458 четения

“Етър-64” гостува на “Ники спорт” в Сливница

Хандбалистките на “Етър-64” ще гостуват на “Ники спорт” в четвъртия си мач от есенния дял на първенството в “А” група при жените. Великотърновки натрупаха три поредни победи, като преди седмица в дербито разгромиха шампиона “Бъки” с 31:17.
Етърки са в челото на класирането заедно с отбора на “Свиленград ПУ”, като и двата тима имат пълен актив от по 6 точки. Свиленградчанки обаче имат 1 гол по-добра голова разлика, след като разбиха “Поморие” с 44:23. Те са вкарали 116 попадения досега и са допуснали 68, докато възпитаничките на треньорката Йонка Генчева имат отбелязани 99 гола и допуснати само 52. Куриозното е, че “Бъки” отиде едва на четвърто място с 4 точки, като бе изпреварен и от “Шумен-98”, който е четвъртият претендент в борбата за шампионската титла.
Това прави гостуването на “Етър-64” в Сливница изключително важно, като надеждите са тимът да продължи добрите си игри и да запише четвъртата си поредна победа. Срещата е утре от 14:00 ч. и ще бъде ръководена от съдийската двойка Силвия Марковска и Йонко Вутов, а делегат на БФХ е Евгени Кавдански. В същия кръг “Свиленград ПУ” гостува в Панагюрище, а в Габрово е интересното дерби “Бъки” – “Шумен-98”.
В следващия пети кръг “виолетовите” отново имат гостуване – те играят в Шумен срещу местния едноименен тим. Тази среща е на 14 ноември (събота) от 14:00 ч.
Междувременно двама великотърновски хандбални специалисти получиха поредните си престижни назначения. Доц. Росица Димкова ще бъде делегат на двата мача от третия кръг на турнира “Чалъндж къп” за жени в Скопие между отборите на “Вардар” (Скопие) и “Лондон Ейнджълс” (Англия). Тя ще оценява работата на съдиите Секулич и Йовандич от Сърбия, като и двете срещи ще се играят в македонската столица на 13 и 14 ноември.
Делян Генчев пък получи делегатско назначение от EHF за срещата реванш също от третия кръг на “Чалъндж къп” за жени в Косово на 21 ноември между отборите на “Шкипона” (Косово) и “Пелистер” (Македония). Той ще оценява съдиите Кацикис и Михайлидис (Гърция).
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново