Ремонтът на “Ивайло” започва днес, Даниел Панов прави първа копка

Публикувано на пт, 1 мар. 2013
421 четения

Багерът вече наистина влиза на “Ивайло”.

Дългоочакваният ремонт на тревното покритие на стадион “Ивайло” стартира днес. Даниел Панов прави първа копка на терена от 15:00 ч., като с това символично ще даде началото на реализацията на проект по цялостна подмяна тревното покритие на стадион “Ивайло”.
Обществената поръчка за предстоящия мащабен ремонт, обявена в края на октомври, бе спечелена от консорциум от три фирми със седалища в три различни града – Велико Търново, София и Шумен. Става дума съответно за “ВТ Инженеринг” ООД, “РБ Грийн” ООД и “Топлоснабдяване-2000” ООД. Съдружниците са регистрирали консорциум със седалище в старата столица, който носи името “Спортстрой-ВТ 2012”.
Както вече писахме, общата стойност на реконструкцията е 800 000 лева. От тях 600 000 лв. за подмяна на тревата бяха отпуснати от държавата целево към бюджета. С тях ще бъде реконструиран дренажът, който е на повече от половин век, ще бъде монтирана поливна система и подменено тревното покритие. Кметът Даниел Панов е предвидил общината да подсигури средствата за отоплителната система.
По документи крайният срок за приключване на подмяната на тревното покритие на стадиона е 1 юни т.г. Заради ремонтите през пролетта “Етър 1924” се изнесе в Сливен, където ще играе мачовете си на стадион “Хаджи Димитър”.
На вчерашната сесия на Великотърновския общински съвет в дневния ред нямаше точка за становище на градоначалника по отношение на участието на Общината в ПФК “Етър 1924” АД. Имаше само точка, в която съветниците да упълномощят техния представител Йордан Грозданов какво да гласува на предстоящото Общо събрание на акционерите на клуба. На 16 март предстои такова, като в дневния ред влизат: промени в Съвета на директорите; освобождаване от отговорност на извадените от клубната управа; разни. По настоящем в Съвета на директорите влизат Фейзи Илханлъ, Ендер Дурмушев, Радин Хаджиев, Диядин Кая и представителят на Общината Мариян Маринов. Както и на миналото събрание, Йордан Грозданов ще гласува “въздържал се” по първа и трета точка и “против” по втора точка.
Междувременно Сдружението на футболните привърженици даде пресконференция в София, в която изрази официално подкрепата си към феновете на “Етър”. Димитър Ангелов-Дучето, Владимир Владимиров-Гугутката, както и Константин Капчин (“Пирин СС”), Христо Шенчев (“Ботев” Пд), Румен Първанов (“Локо” Сф), Петър Илиев (“Миньор” Пк) и Борис Маринов (“Славия”) се изказаха в подкрепа на “виолетовите” фенове заради случващото се в старопрестолния град. Те изпратиха и отворено писмо до “Етър 1924” и до МВР.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново