Разправия прекрати ЦСКА-1948 – “Локо”

Публикувано на пн, 26 мар. 2018
247 четения

Реферът после го продължи, домакините биха с 3:0

Сериозна разправия прекрати за 6 минути контролата между лидера в Югозападната Трета лига ЦСКА-1948 и “Локомотив” (ГО). В 67-ата минута реферът Петър Григоров свири дузпа за домакините, която горнооряховци бурно оспориха. Това накара съдията да изгони човек от щаба на гостите, който обаче отказа да напусне, и реферът свири край на мача. След намесата на Таско Тасков от щаба на ЦСКА-1948 мачът все пак бе възобновен, а “червените” спечелиха с 3:0.
През първата част положения пред двете врати почти липсваха. След почивката играта стана по-зрелищна. Така се стигна до 67-ата минута, в която Петко Петков падна в наказателното поле след единоборство с Мариян Иванов и реферът Петър Григоров отсъди дузпа. Футболистът на гостите получи и директен червен картон, но не стана ясно дали заради нарушението, или заради обидни реплики към съдията. Зад топката застана Гущеров, коойто без проблем реализира – 1:0.
От щаба на “Локо” (ГО) скочиха с претенции към рефера. Претенциите им бяха и че десетина минути по-рано той не е показал директен червен картон на Петко Петков, който ударил с лакът техен футболист при единоборство.
Григоров изгони човек от щаба на “Локомотив” (ГО), който обаче отказа да напусне скамейката. След 6-минутна разправия реферът прекрати мача, тъй като от щаба на гостите отказаха да се съобразят с решението му. В крайна сметка се намеси Таско Тасков от ЦСКА-1948, който убеди Александър Димитров отборът му да продължи мача.
Към края на срещата “червените” отбелязаха още два гола. В 85-ата минута Зюмбюлев стреля с глава след центриране от корнер, вратарят Крушарски изби, но Йоан Маринов вкара с добавка за 2:0. Секунди преди да изтече редовното време Маринов пусна към Таушанов, който с бомбен шут оформи крайното 3:0.
“Локомотив”: Крушарски, Димитров, М. Иванов, С. Иванов, М. Николов, Казаков, Идризов, Г. Колев, Куроки, Васев, Нанителамио (Александров, Велков, Вачев, Д. Христов, Головодов, Любомиров).

 

Александър Димитров: “1000 % несправедливост”

“Трябваше да видим футболистите с по-малко игрово време, така че проверката беше полезна. Нямаше обаче никаква дузпа в 67-ата минута, която промени развоя на мача. В тези контроли съдиите също трябва да уважават нас, до дузпата не сме репликирали нито едно тяхно решение. Но когато видиш 1000 % несправедливост, няма как да не реагираш.
Нашите цели са да си оправим дълговете и да се запазим като клуб, защото в началото на сезона дълговете бяха над 600 000 лв. Покрили сме 300 000 лв. досега. Трябва да се стабилизираме като клуб и после да говорим за нещо повече. Защото “Локо” (ГО) има традиции и желанието на хората е отборът да се върне в Първа лига. С толкова дългове и липса на инфраструктура на този етап трудно може да се получи.”

Анатоли ПЕТРОВ
сн. sportal.bg

loading...
Пътни строежи - Велико Търново