Рамазан Рамазанов втори в Европа

Публикувано на ср, 19 апр. 2023
229 четения

Великотърновският борец и Спортист № 1 на старата столица Рамазан Рамазанов стана европейски вицешампион. Той отстъпи на финала на Европейското първенство по свободна борба в Загреб с 10:3 на Хаджи Алиев (Азербайджан), който е двукратен олимпийски медалист, трикратен световен и вече четирикратен европейски шампион.

Рамазанов на четвъртфиналите разби поляка Петрак Оленчин с 11:4. На полуфиналите се изправи срещу представителя на Украйна Игор Никифорук. Борецът на СК “Илия Павлов” (В. Търново) отново бе убедителен и прегази с технически туш 14:4 украинеца. В решителната схватка за златото обаче натурализираният дагестанец загуби от Хаджи Алиев. След 1:1 в началото на схватката Рамазан действаше много активно, но опитният азер трупаше точки именно след атаките на великотърновеца и завърши първата част с 5:1. След 8:1 Рамазан спечели две точки до 8:3, но до края Хаджи Алиев узакони победата си.

Носителят на Златния пояс “Дан Колов” Рамазанов на миналогодишното европейско първенство взе бронзов медал. Сега направи крачка напред, окичвайки се със сребърното отличие. Мечтата му бе за титлата, но и второто място в Европа е огромно постижение за него, за треньора му Мирослав Колев и за Велико Търново! До момента само змс Румен Павлов е ставал европейски шампион за мъже като състезател на великотърновски клуб по борба.

„Разочарован съм. Исках златния медал, а така стана, че взех сребро. Днес е сребро, следващия път ще поправим грешките си и ще бъде злато. Съперникът беше малко по-техничен от мен, има голям опит. Исках да го понатисна, за да се умори и през втората част да спечеля. Не се получи. Ще работим. Предстои световно първенство, ще решаваме с треньорите в коя категория ще се боря. Ще оправим грешките и ще видим какво предстои. Както всички спортисти, гледам към Олимпиадата и искам да спечеля златото. Ще направим всичко, за да спечеля там златото“, коментира Рамазан Рамазанов.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. БФБорба

loading...
Пътни строежи - Велико Търново