Ралица Митева вече е шампион и при жените

Публикувано на ср, 5 апр. 2023
323 четения

Ралица Митева от СКМП “Царевец” стана държавен шампион вече и при жените.
Първенството по модерен петобой за мъже, жени, младежи и девойки до 21 години се проведе в София, като участваха 26 мъже и 10 жени.
Ралица спечели и при двете възрастови групи. След прилично плуване и доста колеблива фехтовка тя изоставаше от лидерката в горните дисциплини с 1,14 минути преди комбинираната дисциплина. Но показа характер и стопи разликата още в средата на бягането.
В крайна сметка завърши с преднина от около минута преди втората в крайното класиране.
Мартин Христов също показа много добри резултати, той завърши на 4-то място при младежите и е шести при мъжете. Пред него бяха само състезателите от националния отбор.
“Това е най-предното класиране на наши състезатели във възрастова група мъже и жени в историята на клуба. Ралица Митева стана първата шампионка при жените под мое ръководство. Следват по важните състезания – от 8 до 14 май ще се проведе световната купа при жените и мъжете, като домакин е България.
След това в началото на юни е Европейското за 17 и 19 години в Литва, а в края на юни Ралица ще вземе участие в Европейските игри (Мини Олимпиада – само за европейските страни) в Полша, а в края на юли е Световното за 19 години в Турция. Освен Ралица, се надявам и Мартин да вземе участие на някой от тези големи форуми”, коментира треньорът Панайот Паздерков.
05

loading...
Пътни строежи - Велико Търново