Ралица Митева – шампион на България

Публикувано на ср, 29 мар. 2023
231 четения

108 млади спортисти се включиха в държавното първенство по модерен петобой до 17 и 19 г., което се проведе във В. Търново. Организатор бе великотърновският клуб “Царевец”. Надпреварата по фехтовката бе в Хандбална зала “Сава Величков”, плуването – в закрития басейн под нея, а комбинираната дисциплина бягане и стрелба – на откритата лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло”.
В първенството до 19 г. стартираха 15 девойки и 32 младежи, чиято комбинирана дисциплина включваше бягане 5х600 м и 4 стрелби. Шампионка стана Ралица Митева от клуба домакин “Царевец” с 1106 точки, пред Теодора Маринова от “Шампион 2” с 971 т. и Никол Иванова от НСА с 964 т. Шеста е Антония Начева от другия великотърновски клуб “Боляри 2009”, която само седмица по-рано грабна златото при момичетата до 15 години.
При юношите бронзов медал спечели Мартин Христов от “Царевец” с 1128 т. Златото взе Емил Грозданов от “Шампион 2” с 1256 т., втори е съотборникът му Томас Григоров с 1136 т. Четвърти е Йордан Цветанов от “Боляри 2009” с 1117 т.
Във възрастовата група до 17 г. участваха 24 момичета и 37 момчета, като комбинираната дисциплина включваше 4х600 м бягане и 4 стрелби. При девойките Антония Начева от “Боляри 2009” е четвърта след Димана Стефанова от “Хебър”, Теодора Маринова от “Шампион 2” и Никол Иванова от НСА. Съотборникът на Начева Йордан Цветанов е пети. Отборните титли станаха притежание на тимовете на “Шампион”, а организаторите от СКМП “Царевец” и домакините от ОП “Спортни имоти и прояви” получиха много суперлативи за създадените условия за провеждане на първенството.
“Благодаря на Община В. Търново за предоставената база, на директора на ОП “Спортни имоти и прояви” Петко Павлов за съдействието, на спонсорите, за подсигурените материални награди, на Българска федерация по модерен петобой и на съдийския състав, по-специално на Даниел Стоянов, който отнесе голямата тежест, и накрая, но не на последно място, на Ангел Гушев – директора на ПМГ “Васил Друмев”, който осигури материално оборудване”, коментира старши треньорът на “Царевец” Панайот Паздерков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново