Радослав Димитров е победител на блиц в Национална отборна купа на България

Публикувано на чт, 12 май 2016
182 четения

С първо и второ място от Национална отборна купа на България по ускорен шахмат и блиц за мъже и жени се завърна международният майстор Радослав Димитров. Надпреварата се проведе в Културно-информационен център на Община Троян. Контролата за игра беше по 15 мин. на състезател до края на партията с добавяне на 10 секунди преди всеки изигран ход за ускорения шахмат и 3 мин. на състезател до края на партията с добавяне на 2 сек. преди всеки изигран ход за блица.
В турнира по блиц Радослав Димитров завърши безапелационно на първо място с 8.5 точки от 9 партии. Той стартира с 4 победи, в петия кръг направи реми с Минко Шишков от клуб “Веселин Топалов 2006”, след което записа още 4 победи. Радослав изпревари с 1.5 т. Любомир Мишев от “Локомотив” (Пд), заел второ място, и с 2.5 т. Минко Шишков, завършил трети.
Общо 21 шахматисти взеха участие в надпреварата на блиц. На ускорен шах Радослав Димитров се класира на второ място с 6.5 т. от 24 участника. Великотърновецът постигна 6 победи, направи 1 реми и допусна 2 загуби. Победител стана Веселин Пантев от “Локомотив” (Пд) със 7 т., независимо от загубата си от Радослав Димитров в четвъртия кръг.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново