Прогноза за Световното 2022 в Катар

Публикувано на пт, 7 ян. 2022
177 четения

Предстоящото Световно първенство през 2022г. се очаква да бъде един от най-интересните Мондиали до момента. Редица причини сочат именно за това, като една от тях например е факта, че първенството ще започне на 21-ви ноември, а финалът ще се изиграе на 18-ти декември. Също така до момента арабска държава никога не е била домакин на подобен форум. Ще бъде любопитно да следим и какви ще бъдат условията на пандемията след около година и как точно ще се проведе турнира от гледна точка на присъствие на трибуните. Много интригуващи въпросителни, които допълнително ще направят прогнозите за мачовете на Световното много любопитни.

Топ-фаворитите на Мондиала

 

Към момента като най-вероятен шампион на първенството в Катар букмейкърите определят Бразилия. „Кариоките“ са оценени с коефициент около 7.00. Сходна, с леки вариации, ставка букитата дават и за настоящите световни шампиони Франция. Третият предварителен фаворит са англичаните – 8.00. Следват Испания с 9.00, Италия с 11.00, Аржентина с 11.00, Германия отново с 11.00, Белгия с 13.00, Холандия със 17.00, Португалия с 21.00. Също така е важно да се вметне, че някой измежду Италия и Португалия със сигурност няма да успее да се добере до Мондиала, тъй като двата отбора завършиха втори в своите групи и им предстоят баражи.  Букмейкърите изчисляват, че математическата възможност шампионът на първенството да е сред някой от тези тимове е равна на 89%. Нещата много зависят разбира се и от самото разпределение на потоците по групи, но все пак по всичко личи, че победителят ще е някой от тези състави.

На фона на 10-те топ-фаворита, на пръв поглед се забелязва едно генерално разделение – 8 представителя от Европа и едва 2 от Южна Америка. В историята на този турнир, никога не е бил излъчван победител от друг континент, различен от тези. Отново чисто математически вероятността трофеят да остане на Стария континент е около 75-80%.

От европейските отбори обективно най-подготвени за надпреварата и следователно за спечелването ѝ, изглеждат французите. Водени от Дидие Дешан вече близо 10 години, всички ставаме свидетели на невероятната им игра. Друг тим, който би могъл да има много сериозни претенции в надпреварата е Белгия. На предходния Мондиал малко не им достигна, и то именно срещу Франция на 1/2-финал. Германия играе традиционно силно на подобни турнири, но тепърва предстои да се запознаем с работата на Ханс-Дитер Флик като национален селекционер на Бундестима. Интересно ще бъде и представянето на англичаните, тъй като на последното Световно първенство загубиха на 1/2-финал, на Европейското на финал, а тук…. Кой знае?

Със сигурност ни предстои да станем свидетели на един изключително любопитен и колоритен Мондиал. Предстартовото броене започна – остава по-малко от година до старта!
 

 

 

 

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново