Призьорите в Международния турнир “90 години шахмат във В. Търново” стават ясни в неделя

Публикувано на пт, 10 февр. 2017
206 четения

В неделя ще станат ясни призьорите в първото издание на Международния гросмайсторски турнир “90 години шахмат във Велико Търново”. Надпреварата се провежда в шахматната зала на Спортен комплекс “Ивайло” и е организирана от Шахматен клуб “Етър” и Българска федерация по шахмат по случай 90-годишнината от основаването на първия шахматен клуб в старата столица.
В елитното състезание вземат участие както именити играчи като ексшампионът на страната гм Мариан Петров, възпитаник на великотърновската шахматна школа, шампионът на съседна Турция за 2016 мм Мерт Ердогду, гросмайсторите Николай Нинов и Владимир Димитров, така и млади таланти като надеждата на търновския шахмат фм Емил Стефанов, най-силния юноша на Македония фм Никола Николовски и др. Контролата за игра е 90 минути + 30 секунди на ход.
Турнирът се провежда с любезната подкрепа на “Ротари клуб” В. Търново, “Пазари Велико Търново” ООД, “Болярка ВТ” АД, “Century Homes”, “ДДД-1 Килъри” и “Лактима Балкан”.
По време на откриването фм Емил Стефанов получи диплом от ФИДЕ, връчен му от Симеон Винчев, съдия на турнира, с който Международната федерация по шахмат и Българската федерация по шахмат “узаконяват” официално званието ФИДЕ майстор на Емил Стефанов, присъдено му през август 2016 г.
Днес е петият ден от надпреварата, която продължава до неделя включително. Деветият кръг е на 12 февруари, когато ще станат ясни имената на победителите.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново