Пристигна и четвърти поляк

Публикувано на чт, 28 февр. 2013
191 четения

Матеуш Бак подписа с “Етър 1924”.

Четвърти полски футболист подписа договор с “Етър 1924” – това е 30-годишният вратар Матеуш Ян Бак. Стражът е роден на 24 февруари 1983 г., висок е 186 см и тежи 85 кг.
Интересното е, че в продължение на десет години Матеуш Бак е защитавал цветовете само на един отбор – “Легия” (Гданск), с който тръгва от окръжните групи, минава през трета, втора и първа лига и стига до Висшата лига, където пази от 2008 до 2010 г. После е преотстъпен на португалския “Маритимо”, където обаче няма записани официални мачове, през 2011 г. е във “Висла”, а през последния сезон – в “Подбескидзие” (Полша).
Останалите трима поляци, които също вече имат договори с “Етър 1924”, са защитниците Кжищов Хримович и Славомир Циенциала и халфът Михал Протасевич. Те обаче вече получиха картотеки от БФС и ще бъдат на линия за първия мач с “Монтана”, докато жълтата карта на Матеуш Бак още се очаква. Същото важи и за Любомир Любенов, афганистанеца Фейсал Шайесте и националите на Кабо Верде Жерсон Рибейро и на Сиера Леоне Сюлейман Сесай, като надеждите са до края на седмицата правата им също да бъдат оправени.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново