Преслав Маринов спечели два медала за “Царевец-ВТУ”

Публикувано на пт, 27 февр. 2015
325 четения

Панайот Паздерков с неговите възпитаници.

Два медала спечели СКМП “Царевец-ВТУ” на държавното лично-отборно първенство по плуване за юноши и девойки мл. възраст (р. 2001-2002 г.) на 25-метров басейн. Надпреварата се проведе в Пловдив с участието на над 400 плувци от 47 клуба.
Великотърновският клуб се представи с три девойки: Йоана Христова, Наталия Захариева и Симона Стефанова и с 5 юноши – Преслав Маринов, Борислав Илиев, Димитър Джуров, Калоян Дудев и Константин Стоянов. Над всички бе Преслав Маринов, който спечели два медала – сребърен на 200 м бруст и бронзов на 100 м бруст. На 400 м съчетано завърши на 4-о място, а на 400 и 800 м св. стил завърши седми.
При девойките най-добре се представи Йоана Христова, която зае 7-о място на 400 м съч. плуване. Другите две момичета също попаднаха в 16-та и по този начин донесоха точки за отбора за крайното класиране.
“Отборно се класирахме на 15-о място. Доволен съм от резултатите, тъй като всички състезатели си подобриха личните постижения и са с 1 година по-малки. Медалите на Преслав са голям успех, тъй като се пребори и с батковците”, коментира треньорът Панайот Паздерков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново