Почетоха с цветя годишнината на “виолетовите”

Публикувано на чт, 26 Апр. 2018
105 четения

94-ата годишнина от основаването на Етър бе почетена от ръководството на футболния клуб и “виолетовите” фенове. На 24 април 1924 г. клубът е основан в сградата на сегашния Факултет по изобразително изкуство, където през 2014 г. бе поставена паметна плоча. Оттогава всяка година великотърновци поднасят цветя пред нея.
Точно в 19:24 ч. букети с цветя поднесе ръководството на “Етър ВТ”, което бе представено от главния мениджър Красимир Балъков, спортно-техническия директор Стефан Атанасов и административния директор Страцимир Тинчев. Проявата уважи и още един от шампионския тим на “виолетовите” Генчо Генчев, председателят на Фенклуб “Етър” Венелин Русанов, шефът на Клуб 7 Емил Йорданов и др.
Цветя поднесоха и феновете на великотърновския тим с представители на различните фракции на фенклуба, като на плакатите присъстваше и емблемата на “Етър”, създадена през 1924 г., чийто оригинал бе открит преди няколко години. После те се отправиха към Клуб 7, където бе представен документалният филм “Виолетови шампиони”.
Там сред гостите бяха двама от шампионския отбор от 1991 г. – Калоян Чакъров и Генчо Генчев, които разказаха интересни спомени пред присъстващите фенове. Генчо Генчев заяви, че доста са хубавите моменти от неговата кариера, но няма да забрави гола си срещу “Миньор” през шампионския сезон.
“Аз бях най-младият футболист в отбора, за мен беше щастие да играя с такива големи футболисти. Няма да забравя дебюта си – на 3 ноември 1990 г. в мача “Берое” – “Етър” 0:0. За разлика от много отбори в България, които никога не са били, а вероятно и няма да станат първи, “Етър” може да се гордее с това, че е шампион на България”, заяви Калоян Чакъров, който е единственият шампион с “виолетовите” и при юношите, и при мъжете.
А. ПЕТРОВ
сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново