Почетен плакет за принос в развитието на автомобилния спорт получи Емил Денев

Публикувано на чт, 27 февр. 2014
275 четения

Председателят на Федерацията Радослав Козлеков награди Емо Денев за принос в развитието на автомобилния спорт.

Точно 35 години след дебюта си в рали “Ивайло” на 25 февруари 1979 г. шефът на окръжната прокуратура във Велико Търново Емил Денев събра представители на елита на автомобилния спорт, знакови фигури от обществения и бизнес спектъра, приятели, колеги, близки и роднини, с които отбеляза юбилея.
На стилното тържество Емо Денев изложи част от спечелените купи, първата от която датира от 1983 г. на рали “Бъчваров” в Севлиево. Сред отличията се открояваше купата на Адриатика, завоювана през 2003 г., което е най-големият връх в международната кариера на пилота. Просълзен, юбилярът благодари на всички, които са били до него през годините и сподели, че първият човек, поздравил го сутринта, е смс Илия Чубриков.
Лично председателят на БФ по автомобилен спорт Радослав Козлеков връчи на юбиляра плакет от името на федерацията за активен принос за автомобилния спорт в България. Председателят на СБА и вицепрезидент на Международната автомобилна федерация Георги Янакиев изненада окръжния прокурор с почетния знак на Съюза. Той го определи като изключително коректен и етичен състезател и човек, поставяйки го в това отношение на първо място сред автомобилистите и му пожела да бъде винаги силен и горд. Апелативният прокурор Аня Димова и колегите му от обвинението го дариха с макет на спортен автомобил, пожелавайки му и в следващ мандат като ръководител на Окръжната прокуратура да съчетава успешно дейностите.
Директорът на военния завод “Аркус” инж. Банко Банков бе подготвил поздравителен адрес и развълнувано припомни началото на познанството им от гараж и преправяни в джанти алуминиеви чаркове.
Спортни коли подариха на Емил Денев президентът на настоящия му клуб “Мегапорт рейсинг” – Мирослав Ангелов и на един от предишните “Автоекспрес” – Илия Илиев. Бай Илия бе събрал в албум и знакови снимки от съвместната им работа, включително и от спечелването на Адриатическата купа. Шефът на “Етър Рейсинг тим” Димитър Стефанов и пилотите в клуба избраха за приятеля си и колега юбилейна сребърна монета на “Ферари”.
Внуците на Емил Денев – Георги и Майкъл, пък зарадваха дядо си с торта под формата на автомобил. Присъстващите пък му пожелаха да седне с тях след време в състезателния автомобил и да им предаде уменията си.
Георги ГЪРЕВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново