Посрещаме “Златните момичета“ на България

Публикувано на вт, 9 ян. 2024
3675 четения

„Златните момичета“ на България – състезателките по художествена гимнастика, идват във Велико Търново за среща с гимнастичките от местните клубове и с всички желаещи да се докоснат до красивия спорт, донесъл толкова слава на страната ни.
Гимнастичките ще бъдат в старата столица на 11 януари, четвъртък, като срещата им с клубовете по художествена гимнастика е от 13:00 ч. в залата в спортния комплекс „Ивайло“. Преди това от 11 ч. те ще имат среща и с медиите, на която ще оповестят за вълнуващото спортно предизвикателство, което ще отправят към всички деца и младежи през следващата година. Инициативата на Българската федерация по художествена гимнастика се реализира със съдействието на Община Велико Търново.
Спечеленият финансиране проект се нарича „Предизвикай себе си“. Един от най-обичаните спортове у нас излиза извън рамките на високото спортно майсторство, като си поставя за цел да представи гимнастиката по иновативен начин и да стимулира у децата от най-ранна възраст желание да водят активен и здравословен начин на живот. “По този начин продължаваме мисията си да работим за развитието на масовия спорт, и заставаме зад каузата за по-здравословен начин на живот на младите българи“, обявиха от БФХГ.
За проекта е разработено мобилно приложение със серия от обучителни видеа, които ще показват базови упражнения от света на гимнастиката. Те ще бъдат подходящи за изпълнение от непрофесионалисти във всякаква обстановка. Ментори на децата ще бъдат златните момичета от ансамбъла на България, спечелил титлата на Олимпиадата в Токио през 2020 г. Кампанията ще включва и 16 мастър класа, водени от олимпийските ни шампионки. На тези събития участниците в предизвикателството ще имат възможност да се срещнат на живо със своите модели за подражание и да се докоснат до магията на професионалния спорт.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. sportal.bg

loading...
Пътни строежи - Велико Търново