Поредни успехи за стрелците на “Етър-78”

Публикувано на чт, 1 февр. 2024
151 четения

Над 100 състезатели от 12 клуба – членове на Българска федерация по стрелба с лък, участваха в двудневния държавен турнир “Дунавски стрели”. В надпреварата се включиха представители на трите възрастови групи – мъже/жени, младежи/девойки и кадети/кадетки. Състезанието се проведе на закрито в зала “Арена Русе”, с подкрепата на Община Русе, а в награждаването на призьорите участие взе и кметът Пенчо Милков.
При мъжете на рекърв победител стана Александър Пагу от търновския клуб “Етър-78”, Рикардо Собчак е на девето място, след като бе елиминиран от съотборника си. При девойките под 21 г. Дебора Николова се класира втора, четвърто място зае Гергана Илиева. На компаунд при девойки в същата възрастова група златния медал взе Дария Златева, сребърния е за Памела Николова. Николай Станев при мъже компаунд отпадна на първа елиминация и зае 9 място в крайното класиране.
“И тази година започва с много добри класирания за СКСЛКА “Етър-78” и се надявам състезателите на клуба да продължат да тренират по същия начин и да постигнат още много успехи”, коментира старши треньорът на стрелците с лък от Велико Търново Димитър Димитров.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново