ПМГ и ОУ “Св. Патриарх Евтимий” станаха областни първенци по шахмат

Публикувано на вт, 27 мар. 2018
333 четения

Отборите на ПМГ “Васил Друмев” и ОУ “Св. Патриарх Евтимий” станаха областни първенци по шахмат в ученическите игри. Надпреварата за 8-10 и 5-7 клас се проведе в залата на стадион “Ивайло”. Заради лошото време състезанието пропуснаха отборите от Община Свищов.
При по-малките участваха три отбора, които играха помежду си всеки срещу всеки. Първо място със 100 % заеха учениците от ОУ “Св. Патриарх Евтимий” с 4 мач точки и 8 сбор точки. Те победиха и двете срещи с по 4:0. За отбора играха две двойки близнаци: Стилиан и Кристиан Ангелови, Максим Кънев, Виктория и Александра Маринови – всички от пети клас. Те се класират за зоновия етап, който е на 18 април в Ловеч.
Втори са учениците от ОУ “Николай Райнов” с. Кесарово, които победиха с 4:0 третите в класирането СУ “Георги Измирлиев” (Горна Оряховица).
При 8-10 клас се явиха два отбора: ПМГ “Васил Друмев” и ПГЕЕ “Ломоносов”. Те играха две срещи помежду си с разменени цветове. В първата отборът на математиците победи с 4:0, а втората завърши 2:2. Така с общо 3 мач точки ПМГ продължава в следващия кръг. Той също ще се проведе на 18 април в Ловеч. За отбора се състезаваха Дамян Калбанов, Стефан Тодоров, Калина Хинова и Калина Иванова.
Главен съдия на проявата бе Катина Ангелова, а организатор – Светла Йорданова.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново