Петко Петков: “Не обвинявам играчите за загубата, вината е в мен”

Публикувано на ср, 24 юни 2020
158 четения

“Доста неща се объркаха, не ни вървеше играта. През първото полувреме голът може би беше единственото положение за “Царско село”, но ни отбелязаха. Това разстрои играта ни. В крайна сметка това е игра на голове. Ние сами си я създадохме тази ситуация. Трябваше да прекрояваме защитата, имаше хора, които играха на неспецифични места. След гола станахме много нервни. Не обвинявам футболистите за загубата. Ако някой има вина – това съм аз.
Прекалено грешки в разиграванията, в изнасянето на топката. Има такива дни, в които не се получава. Днес беше такъв. Съжалявам най-вече за публиката, която ни подкрепяше до края, но не можахме да я зарадваме.
Ясно е, че всеки мач е важен, и следващият с “Черно море” е такъв. “Царско село” ни победиха, минаха една точка пред нас. Остават още два мача в групата. Още в петък играем във Варна, няма време за почивка. Такава е програмата, съобразяваме се, ще се опитаме да вземем точки във Варна.
“Черно море” разполага с доста играчи. Не можем да нареждаме състава им, това си е работа на техния треньор. Варненци ще играят за победа и срещу нас, и срещу “Царско село”, така че от нашата игра зависи всичко.
Не ми се говори в момента за финанси. На първо място искам да запазим състава си, който имаме. После трябва да търсим някакво надграждане. По средата на сезона ни напуснаха двама футболисти, не можем да ги заменим. Имам само трима централни защитници, единият днес бе наказан. Но не е това основната причина. Трябва да стъпим на една солидна основа, за да правим селекция. Първо да запазим състава и после да надграждаме там, където ни липсват играчи.
Има хора, които още не са преподписали договорите си. Разговаряме с тях. Още от януари се опитваме да работим върху селекцията за следващия сезон. Опитваме се и да запазим добрите си играчи. Ако не успяваме, става все по-трудно да го наваксаме и оттам се отслабва класата на отбора.”

loading...
Пътни строежи - Велико Търново