Петър Хараламбиев бе един от възродителите на “Етър”

Публикувано на ср, 1 авг. 2018
237 четения

Велико Търново се прощава днес с един от най-обичаните си футболисти и треньори на “Етър” – Петър Хараламбиев. Ветеранът почина в понеделник на 82-годишна възраст. Погребението му е днес от 12 ч. в Гробищния парк във В. Търново.
Петър Хараламбиев остави ярка диря и като играч, и като треньор във футбола. През 1957 г. заедно с още няколко души той става един от възродителите на “Етър”. На 11 май 1960 г. е един от главните герои в паметното отстраняване в столицата на непобедимия ЦДНА, като подава за второто попадение на Кото Кръстев. После отива в “Левски”, където играе редом до легенди като Гунди и Патрата. Две години е в “Септември”, но отново се връща в любимия “Етър”, в който играе до 1969 г.
После се отдава на треньорската професия и работи в Попово, Елена, Севлиево, Трявна, Дряново, но най-вече във великотърновския “Етър”, в който дава път във футбола на редица големи футболисти. Изключително всеотдаен и скромен, Петър Хараламбиев се радваше на огромно уважение от ред състезатели, които благодарение на него направиха кариера във футбола.
Преди две години за 80-ия си юбилей Петър Хараламбиев бе удостоен със Старопрестолна грамота, часовник и златна значка на Община Велико Търново.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново