Първа победа на “Павликени”

Публикувано на вт, 30 сеп. 2014
217 четения

ОФК “Павликени” грабна първа победа за сезона още при дебюта на новия треньор Милен Петков. Тимът надделя с 3:2 над “Янтра” (Габрово), като водеше с 3:0, а мачът бе предаван пряко по Канал 3.
Домакините дръпнаха в резултата още в 4-ата минута с хубаво попадение с глава на Димитър Кушев. Таранът засече центриране от десния фланг и с помощта на гредата вкара красив гол за 1:0. Към средата на полувремето гостите изравниха играта и създадоха няколко добри възможности за гол, но пък тогава дойде времето на Мирослав Киров. Стражът прояви отличен рефлекс, спасявайки удари на останалите очи в очи с него Милен Пенчев, Пламен Кожухаров и Кристиян Иванов.
Началото на втората част донесе три гола за три минути. Димитър Кушев и Емрах Шабан се разписаха за домакините, а Кр. Иванов върна едно попадение за габровци.
Павликенчани продължиха да атакуват и в 62-ата минута удар на Чирпанов от малък ъгъл срещна страничния стълб от външната му страна, а пет минути по-късно Кушев се откъсна сам, но не успя да стигне до хеттрик. 10 минути преди края Кожухаров овладя топката пред пеналта и с плътен удар намали на 3:2, връщайки интригата за оставащото игрово време.
“Мач на приливи и отливи. Направих една тренировка и видях качествата на играчите. Физическото им състояние е тревожно и за това допуснахме неприятни ситуации пред вратата си. В движение ще подобряваме отборната нагласа, физическата и тактическата подготовка. Най-важното е да вдъхнем увереност на футболистите, че повечето съперници в групата са преодолими”, коментира Милен Петков.
ОФК “Павликени”: Киров, Шипкалиев, Петров, Илиев, Св. Стоянов (84 Михайлов), Йорданов, Тисовски, Шабан (65 Гецов), Златков, Кушев, Чирпанов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново