Пълен комплект медали за “Етър 78” на държавното по стрелба с лък

Публикувано на ср, 18 февр. 2015
384 четения

Призьорите на “рекърв” при жените.

Със злато, сребро и бронз от държавното първенство по стрелба с лък в зала се завърнаха състезателите на “Етър 87”. В надпреварата, проведена в тренировъчната зала на “Арена Армеец”, взеха участие 105 спортисти от 13 клуба. Състезанието е последно на закрито за 2015 г. и бе контролно за предстоящото европейско в Словения. Първенството откри министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който лично се пробва с лък и заяви, че за първи път се докосва до този атрактивен спорт.
Никола Колев стана шампион на България при младежите в олимпийски стил “рекърв”. Състезателят на “Етър 78” оглави класирането още в квалификацията, където стреля 524 т. На полуфинала Колев не даде шанс на Росен Авджиев от “Робин Худ” и го елиминира с 6:0, а в спора за златния медал победи Валери Червенски от “Антибиотик” с 6:2. Цветомир Пашов стигна до бронза, след като в квалификацията бе едва шести. В елиминациите Пашов надстреля Любомир Лазаров “Антибиотик” с 6:4, след това отстъпи пред Червенски с 6:0, а в малкия финал спечели с 6:2 срещу Росен Авджиев. Две великотърновски майсторки на точния изстрел стигнаха до финала в дисциплината “рекърв” при жените.
В спора за златото по-опитната Добромира Данаилова, която се състезава за “Йотов Арчъри Академи”, надстреля Ралица Генчева със 7:3. Ралица, която бе абсолютна дебютанка при жените, се представи на изключително високо ниво. В квалификацията тя завърши трета с 537 т., а в елиминациите се справи последователно с Анка Богданова от “Старозагорски стрелец” с 6:0, с Лилия Божанова “Джамбо 2006” с 6:4 и на полуфинала с Марина Найденова от “Антибиотик” с 6:5 (10:9). Добромира беше безапелационна до финала, като и в трите си срещи спечели с 6:0 срещу Станислава Стойчева от “Феникс Арчъри”, Лилия Еленкова “Робин Худ”, Ралица Василева “Феникс Арчъри”. При мъжете на “рекърв” Дамян Дачев зае пето място в изключително силната конкуренция на 42 участника. Ученикът в ПГСАГ “Ангел Попов” бе десети след квалификацията, но след това елиминира със 7:1 Иван Иванов от “Феникс Арчъри” и Николай Каранешев от “Робин Худ”, а на четвъртфинала бе спрян от националът Явор Христов от “Динамикс” със 7:3. Другият етърец Лъчезар Йорданов завърши 9-и, като в елиминациите отстрани Константин Руевски от “Робин Худ”, а на осминафинала загуби от вицешампиона Христо Христов от “Джамбо 2006”.
В сборната група кадети, които участваха извън класирането, Никол Недялкова стигна до финал, където отстъпи пред Тодор Пендов от “Тракиец Садово” и завърши на второ място. В дисциплината “компаунд” при мъжете отборът на “Етър 78” в състав Николай Станев, Димитър Димитров и Светослав Тончев се класира четвърти, като в битката за бронза отстъпи пред “Раптор Арчери” с 221:218. Индивидуално Димитров е шести, Станев девети, Тончев седемнадесети. При жените на “компаунд” Анна Коларова се нареди пета. Представянето на нашите стрелци е отлично предвид липсата на подходяща зала за тренировка във В. Търново.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново