ОУ “Св. П. Евтимий” общински първенец по футбол

Публикувано на вт, 5 Мар. 2013
469 четения

Футболистите на ОУ “Св. Патриарх Евтимий” спечелиха общинския етап от ученическите игри за 5-7 клас. Още преди последния си мач със СОУ “Г. С. Раковски” възпитаниците на треньора Атанас Точев си бяха подсигурили първото място с три победи и голова разлика 25:2 и започнаха леко отпуснато. Съперниците им се възползваха и поведоха с 1:0 преди почивката. След нея първенците се разиграха и с два гола на Георги Петков и по един на Ангел Ангелов и Айлин Хюсеинов стигнаха до крайния успех с 4:2. За съперниците им точни бяха Мирослав Димитров и Валентин Йончев.
Кметът Даниел Панов връчи купата на общинските първенци. Той обясни на децата, че ремонтите, които започват на стадиона, са за тях и им пожела да бъдат здрави, да играят с хъс, да спечелят много мачове и да донесат много слава на В. Търново. На второ място се подредиха учениците ОУ “Д. Благоев”, водени от Венцислав Кознички, трети са връстниците им от СОУ “Вела Благоева”.
Два гола решиха крайното подреждане при юношите 8-10 клас, които приключиха общинския етап от игрите в четвъртък. Победители станаха представителите на Професионалната гимназия по електроника “А. С. Попов”, следвани от тима на ПГ по туризъм “Д-р В. Берон”. В последния и двата тима спечелиха срещите си съответно със СОУ “Г. С. Раковски” и СОУ “В. Благоева” с по 4:1. В директния мач те бяха завършили 1:1 и с малко по-добра голова разлика триумфираха бъдещите специалисти в електрониката.
Шампион при средношколците стана отборът на ПГТ “Д-р В. Берон”. Тимовете на трите училища продължават на областния етап от игрите. Общинският бе организиран и проведен от експертите Георги Давидов и Йордан Дурчев и от служителите в Зоналния съвет на БФС Стефан Чакъров и Трендафил Коцев, като за първи път турнирът се проведе на “Ивайло”.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново