Отпуснаха 700 000 лв. – средствата за терена до Спортното училище

Публикувано на пт, 10 Авг. 2018
509 четения

Правителството отпусна средствата за изграждането на тренировъчното футболно игрище до Спортното училище във Велико Търново, съобщи кметът на града Даниел Панов. Инвестицията е за близо 700 000 лева и ще помогне за тренировъчния процес на близо 300 млади таланти от Велико Търново, Спортното училище и школата на “Етър”. Средствата са отпуснати с постановление на Министерския съвет след заседанието му на 1 август и след разговори между кмета на старата столица Даниел Панов и представители на изпълнителната власт.
Игрището ще бъде със стандартни размери – 105/68 метра, а тревното покритие ще е изкуствено. Монтирана ще бъде ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също изграждане на съвременна дренажна система, както и на обходна алея около терена.
“Благодаря на правителството за подкрепата, която оказва както за В. Търново, така и за много други български общини. Осигурените от републиканския бюджет средства са дейности, от които хората имат реална потребност. Благодаря и на народния представител от Великотърновски регион и председател на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов, който съдейства за осигуряването на финансиране”, коментира кметът Даниел Панов.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново