Отложиха мача на етърки с “Пирин лейдис” и гостуването на “Етър-2” на “Левски” (Лом)

Публикувано на пт, 13 Ное. 2020
167 четения

Двубоят от десетия кръг на женското първенство на “А” група между “Етър” и “Пирин Лейдис” бе отложен по молба и на двата отбора. Двубоят трябваше да се играе в неделя от 11 ч. на стадион “Ивайло” и бе предвиден за пряко излъчване по Нова спорт.
Причината за отлагането е общата епидемична обстановка и големият брой контузени състезателки и в двата състава. СТК към БФС ще обяви нова дата за провеждането на срещата. Отложен е и един мач от Северозападната Трета лига при мъжете. Това е гостуването на дублиращия отбор на “Етър” на лидера в групата “Левски” (Лом), което също трябваше да е в неделя. Тимът от Лом има положителни проби за коронавирус. Регионалната здравна инспекция в Монтана сложи под карантина 16 футболисти от “Левски” (Лом). Те са поставени под домашна изолация в събота заради положителни резултати на трима от футболистите.
Междувременно стана ясно, че БФС може да прекъсне шампионата в аматьорския и детско-юношеския футбол или да отложи някои мачове. Причината е усложнената епидемиологична обстановка с разпространението на COVID-19 в страната. Това стана ясно от съобщение на официалния сайт на централата.
В тази връзка и с цел превенция на потенциално разпространение на заразата в детско-юношеския футбол, ръководството на БФС изпрати официално запитване до всички председатели на Зоналните и Областните съвети с искане за информация относно местните заповеди и разпоредби на РЗИ и общинските власти, оценка на настоящата ситуация в съответния регион и изпълнението на стриктните указания, сведени от БФС.
На база на събраните становища в следващата седмица Българският футболен съюз ще вземе решение относно евентуално прекъсване/отлагане на двубои от аматьорския футбол в страната.
Засега всички останали мачове от Северозападната Трета лига, насрочени за неделя, ще се играят по програма, обявиха от Зоналния съвет на БФС – Велико Търново.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново