Отборите от школата на “Етър” се готвят, стартират през септември

Публикувано на ср, 22 авг. 2018
203 четения

В началото на септември стартират първенствата за отборите от детско-юношеската школа на “Етър”. Структурата ѝ за новия сезон е изградена, ясни са и треньорите, които ще работят с различните възрасти, съобщиха от великотърновския клуб.
Юношите старша възраст, които са набор 2000 и 2001 г., ще бъдат водени от директора на школата Никола Велков. Два отбора “Етър” ще има този сезон в елитните групи на България. В националната U17 група са юношите, родени 2002 година, те ще бъдат водени от Марин Стефанов и Николай Катъров. В елитната U15 група пък са набор 2004 г., техен треньор е Стефан Ангелов. Юношите младша възраст, набор 2003 г, ще играят в областната група с наставник Николай Катъров.
Децата, родени 2005 г., са в подзоновата група, треньор е Емил Георгиев. 2006 г. са на Футбол 11 с наставник Стефан Николов, който води и набор 2007 г. на Футбол 9. Цветан Райков е треньор на набор 2008 г. на Футбол 7, а най-малките – родени през 1009 и 2010 година, играят на футбол 5 с треньор Стефан Данаилов.
Първи стартират на 4 септември етърци в елитните U17 и U15 групи. Програмата им вече е ясна, двата ни отбора приемат столичния “Славия” на стадион “Христо Ботев” в Дебелец, като U15 играят от 15:00 ч., а U17 – от 17:00 ч. “Виолетовите” са домакини и във втория кръг – на 9 септември (неделя) те посрещат пак в Дебелец в същите часове състава на “Ботев” (Пловдив).
На 8 септември започва първенството за юношите младша възраст и децата на “Етър”. Съперниците им още не са ясни, като групата на младшата възраст ще е съставена от 11 отбора, а на децата – от 10 отбора. В близките дни от Зоналния съвет на БФС ще обяват тяхната програма.
На 9 септември пък стартират битките на Футбол 7 и Футбол 9. От 18 отбора е съставена групата на “седмиците”, а от 17 тима – тази на “девятките”. Етърци стартират с гостувания на “Трявна”, съответно Футбол 7 от 11:30 ч., а Футбол 9 – от 10:00 ч. Във втория кръг етърци приемат връстниците си от “Павликени”.
“Етър” отново ще има и два отбора в тези групи под името “Алекс ОК”, като те са с година по-малки и ще бъдат водени от Стефан Данаилов. Те стартират в първия кръг в градско дерби срещу “Болярчета”.
Август е месец за предсезонна подготовка на всички възрасти. Родените 2007 г. участваха на турнира в памет на Трифон Иванов, като стигнаха до финала и накрая заеха престижното второ място. U17 бяха на десетдневен лагер в Сливен по програмата на БФС, където тренираха и играха контролни срещи, на същия лагер в момента са момчетата от U15.
От 24 август пет отбора от школата на “Етър” – наборите 2004, 2005, 2006, 2007 и 2008 г., заминават за участие на традиционния турнир “Несебър къп”, съобщи спортно-техническият директор Стефан Атанасов.
Подрастващите футболисти на “Етър”, основната част от които учат в Спортното училище, продължават да чакат заветния терен за подготовка и мачове. Както вече съобщихме, правителството отпусна обещаните близо 700 000 лв. за изграждането на терена с изкуствена настилка. Игрището ще бъде със стандартни размери – 105/68 метра, монтирана ще бъде ограда от плетена мрежа с височина 6 метра. Предвижда се също изграждане на съвременна дренажна система, както и на обходна алея около терена. Предстои обаче задължителната процедура по възлагане на обществена поръчка за изграждането му, което означава още малко забавяне, но надеждите са това да бъде вече наистина за последно. Треньорите и родителите обаче алармираха и за необходимостта от екипировка, тъй като всички отборите от школата играят с екипи отпреди 2 години.
сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново