ОФК “Павликени” разби с 4:1 “Янтра” в първата си проверка

Публикувано на вт, 17 февр. 2015
472 четения

Убедителна победа грабна съставът на ОФК “Павликени” в първата си контрола от зимната подготовка. Възпитаниците на треньора Милен Петков разгромиха с 4:1 “Янтра” (Габрово), като мачът се игра в Лесичери.
Празнуването на Трифон Зарезан и Свети Валентин явно бе дошло в повече на габровските футболисти, които демонстрираха пълна липса на желание и хъс за игра. На другия полюс бяха момчетата в състава на “Павликени”. Треньорът Милен Петков разполагаше с група от 28 играчи, всеки от които искаше да се докаже, за да заслужи мястото си в състава за пролетта. Това логично доведе до пълно превъзходство на домакините в срещата и доста работа за дебютиралия с екипа на “Янтра” вратар Христо Христов.
Отборът от Павликени поведе в резултата в 18-ата минута с попадение на Стефан Стефанов, който засече с глава центриране от ъглов удар. Три минути преди почивката домакините отново излъгаха защитата на “Янтра” и Георги Колев удвои – 2:0.
След почивката и в двата състава настъпиха промени, но статуквото на терена не се промени. В 51-ата минута Тодор Чирпанов и Димитър Кушев наказаха колективна грешка в отбраната на габровския тим и вторият реализира за 3:0, а след още две минути Калоян Калчев с удар от границата на наказателното поле покачи на 4:0. В последните 30 минути играчите на “Янтра” започнаха по-често да атакуват. В 60-ата минута Ивайло Иванов направи страхотен пропуск и някъде от точката за изпълнение на дузпа стреля в тялото на вратаря, а четвърт час преди края удар на Мирослав Косев срещна  напречната греда. Косев бе автор и на почетното попадение във вратата на “Павликени”, което падна в 83-ата минута, след центриране от корнер на Милен Панчев и не добра намеса на вратаря на домакините.
Треньорът Милен Петков бе доволен от играта на своя тим в проверката, докато наставникът на “Янтра” Петър Кръстев заяви: “Срам ме е както от резултата, така и от представянето ни в мача. Най-вече съм разочарован обаче от отношението на футболистите към срещата. Явно не сме свършили нищо в изминалите две седмици от началото на подготовката. Хубаво е все пак, че има още един месец до началото на втория полусезон, тоест имаме време за корекции. Аз си взех своите заключения от този мач и със сигурност ще има освободени футболисти, това е ясно”.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново