Общинският съвет поиска от кмета становище за “Етър-24”

Публикувано на пт, 1 февр. 2013
238 четения

Кметът на Велико Търново Даниел Панов ще излезе със становище относно участието на Общината в ПФК “Етър 1924” АД, стана ясно на вчерашната сесия на Общинския съвет. Комисията по икономически въпроси предложи на градоначалника да излезе със становище по участието във футболния клуб, като Постоянната комисия по спорта е подкрепила това предложение. Вчера съветниците гласуваха с 27 гласа “за” това предложение, което означава, че на следващата редовна сесия през февруари предстои обсъждане на становището, което ще бъде внесено от Даниел Панов.
На съветниците бе представен и докладът на Йордан Грозданов за решенията на провелото се Общо събрание на клуба, където той бе неин представител. Съгласно предварителното решение на Общинския съвет той гласува “въздържал се” и “против” в точките от дневния ред. От документите става ясно точното разпределение на акциите в ПФК “Етър 1924” АД към момента. Фейзи Илханлъ притежава 28 815 бр. акции, което прави 56.50 % от общия дял. Неговият брат Осман Илханлъ пък е собственик на други 4 845 бр. акции, което е 9.50 %. Така общият пакет на двамата братя Илхалнъ е 66 %. Общината притежава 17 340 бр. акции, което е точно 34 %.
В Съвета на директорите пък са Фейзи Илханлъ, Ендер Хасанов Дурмушев и Мариян Маринов, като новите двама са Диядин Кая и Радин Серафимов Хаджиев.
“Господин Илханлъ изрази недоволство от съдружието на Общината с останалите акционери. Според него тя трябва да участва финансово в рамките на 34 % в издръжката на отбора. Ако Общината не е съгласна, то тогава призовава акциите в размер на 34 % от капитала да ги предостави на АД, за да може да се търсят други съдружници.
В случай, че Община Велико Търново не е съгласна на такава стъпка, то на следващото акционерно събрание ще предприеме необходимите действия за увеличаване на капитала на дружеството и респективно с това, изключване на представителя на Общината в Съвета на директорите. За решението на Общината Дружеството ще очаква своевременно уведомление в писмена форма”, пише относно исканията на Фейзи Илханлъ в доклада на Йордан Грозданов до съветниците.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново