Новият треньор на “Академик” дебютира с победа

Публикувано на пн, 3 апр. 2023
137 четения

Важна победа с 1:0 при дебюта на новия треньор Радостин Александров спечели “Академик” при гостуването си на “Партизан” (Червен бряг). Успехът дойде с гол в добавеното време на мача.
Първото полувреме премина в битка в центъра и без положения. След почивката домакините натиснаха. Първо в 49-та минута след корнер нападател на домакините отправи опасен удар с глава, но не успя да уцели вратата. Само минута по-късно пък Леон Илиев излезе на стрелкова позиция, но не съумя да предаде нужната сила и точност, за да открие резултата. Последваха две нови положения за домакините, но Виктор Владимиров се намеси добре.
Постепенно “Академик” изравни играта, а направените смени дадоха свежест в действията на “студентите”. В 82-та минута от пряк свободен удар фронтално срещу вратаря на “Партизан” мощният удар на изигралия силен мач Борислав Марков мина на сантиметри от долния десен ъгъл.
В първата минута на даденото двуминутно добавено време след контра Борислав Марков хвърли точен пас към Божидар Матеев, който намери появилия се през втората част Димитър Николов около точката на дузпата. Той простреля вратаря на домакините и донесе първата победа през пролетта за свищовлии.
Следващата събота “Академик” има домакинство срещу “Ювентус” (Малчика), чийто капитан е бившият играч на “студентите” Стефан Трайков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново