Новите Гроздев и Любенов си тръгнаха от “Локо”, дойде централен защитник

Публикувано на пн, 2 февр. 2015
469 четения

“Локо” (ГО) се готви при чудесни условия в Турция.

Обявените за нови попълнения в “Локомотив” (ГО) Емил Гроздев и Александър Любенов няма да играят в тима напролет. И двамата не са с отбора на подготовка на лагера в Турция и се прибраха обратно.
Бранителят Емил Гроздев, дошъл от “Литекс”, игра само в първата контрола срещу “Спартак”, където имаше вина за гола на гостите, и не бе взет в групата за Кумбургаз.
Вратарят Александър Любенов пък изненадващо се върна в “Левски”. Той беше изпратен в “Локо” (ГО) да играе там до края на сезона като преотстъпен. Любенов обаче се прибра обратно, тъй като не бил доволен от пребиваването си. Любопитното е, че само дни преди това Любенов беше заявил: “Не мисля, че идването ми в “Локомотив” е крачка назад. Напротив – смятам, че е стъпка напред. Мисля, че тук ще мога да придобия опит и да се развивам като вратар. Надявам се да се преборя и да мога да играя на повече мачове. Мисля, че бързо ще се адаптирам към отбора и към града като цяло. Чух, че има много добър колектив и съм сигурен, че ще успя да вляза бързо. С треньора на вратарите Илиян Василев сме работили заедно, познавам добре и Денислав Мицаков, с кого бяхме заедно в националния отбор. Трудно е малко сега в началото, но знам, че всичко ще е ок”.
19-годишният страж ще пътува със “сините” за втория подготвителен лагер в Анталия. На “Герена” той ще бъде трети избор, а за титулярно място ще се борят Пламен Илиев и новото попълнение Боян Йоргачевич.
В същото време на лагера в Турция има ново име – на централния защитник Иво Харизанов. 25-годишният бранител е бивш футболист на “Вихрен” (Сандански) и “Сливнишки герой”, преминал и през “Ботев” (Пд). Харизанов вече дебютира в първия мач с “Чорлуспор”, завършил 1:1, като бе пуснат от треньора Сашо Ангелов след почивката. В игра бе и другото ново попълнение – нападателят Юлиан Ненов.
Вчера горнооряховци изиграха втората си контрола в Турция отново в Чорлу срещу другия местен тим “Чорлу Генчпердю”. До края на престоя си те ще изиграят още един мач, а в четвъртък се прибират в България.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново