Николай Йоргов с бронзов медал от най-престижния турнир по киокушин-кан

Публикувано на пн, 19 Ное. 2012
175 четения

Пореден международен успех през 2012 г. записа горнооряховският каратист Николай Йоргов. Той бе сред четиримата български национали, участвали в най-престижния турнир на световната карате киокушин-кан федерация – “All Japan 2012”. Йоргов почива в първия кръг при мъжете в категория до 80 кг, а на четвъртфинала срази с нокаут представител на домакините, съобщи сенсей Самир Мутишев. На полуфинала горнооряховецът отстъпи по точки на Ю Кан, който след това стана шампион в категорията, а Йоргов се окичи с бронзов медал. Това е втори бронзов медал за Николай от Отворения шампионат по киокушин-кан в Япония, след третото му място през миналата година. През този сезон той стана световен вицешампион по карате киокушин в стил шинкеншобу в Токио и спечели златен медал от Откритото първенство на Германия по киокушин – кан.
Много силно в Япония се представи и друг българин Петър Мартинов, който спечели сребърен медал в кат. над 89 кг.
Участие в три състезания до края на годината предстоят на състезателите на КК “Катана” (Велико Търново), информира треньорът Самир Мутишев.
На 1.12. в Шумен 20 негови възпитаници ще излязат на татамито в турнир за начинаещи за всички възрастови групи от деца до мъже. Седмица по-късно 10 представители на “Катана” ще участват в международен турнир за деца, юноши младша и старша възраст в зала “Арена армеец”. По същото време националът Илиян Стребков ще премери сили в турнир за Световната купа в Москва.
На 15 и 16 декември в Стара Загора ще се проведе коледен турнир, в който “Катана” ще бъде представен от четирима каратисти при деца до 10 и до 12 години.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново