Никола Велков поема школата на “Етър Велико Търново”

Публикувано на ср, 28 авг. 2013
432 четения

Шестима треньори ще работят в школата на новия “Етър В. Търново” през новия сезон. Старшата възраст е поверена на Борислав Евтимов. Наборите 1997 и 1998 г. ще тренират при Никола Велков и Емил Георгиев. Георги Георгиев ще води родените през 1999 и 2000 г., Марин Стефанов ще тренира момчетата от набори 2001 и 2002-ри, а най- малките поема Стефан Ангелов. От клуба вече направиха сериозна организация и теренът в Леденик е окосен и подготвен за занимания. Там, в Шемшево и Дебелец вече се провеждат тренировките, като председателят на Управителния съвет Александър Нанков осигури транспорт. До началото на сезона при подрастващите се очаква да пристигнат и новите екипи, поръчани за тях. Опитният специалист Никола Велков, освен че ще работи с младшата възраст, ще отговаря и за школата на “Етър В. Търново”. Той се завърна в България през това лято, след като в продължение на няколко години работеше с подрастващи на остров Крит, където завърши и състезателната си кариера. Велков идва във В. Търново от Хасково и е част от тима, вкарал “Етър” за втори път в “А” група през 1979 г. По- късно преминава в ЦСКА, за който тим е титуляр в историческите сблъсъци с “Ливърпул”, а екзекуторът Стойчо Младенов бележи решителното попадение именно след негова асистенция.
Никола Велков води горнооряховския “Локомотив” (Г. Оряховица) в продължение на три сезона с известни прекъсвания, като под негово ръководство “железничарите” печелят групата си в турнира Интертото. Неговите възпитаници оставят след себе си румънските “Рапид” (Букурещ), “Арджещ” и столичния “Локомотив”. Любопитно е, че по онова време отказва предложения от ЦСКА, “Славия” и “Локо” (Пловдив). За кратко води “Етър”, а години по-късно и “Етър 1924”.
Междувременно създава и ръководи ДЮШ “Боляри” в старата столица, чиито възпитаник вратарят Радо Рашков е титуляр в сензацията на елитната “А” група ФК “Любимец”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново