Неудържимият Надал откровено за “Янтра Днес”

Публикувано на пн, 11 юни 2018
525 четения

Рафаел Надал завоюва в неделя 11-та титла на “Ролан Гарос”, надделявайки над младия австриец Доминик Тийм с 6:4 6:3 6:2. Честта да зададе първия въпрос на пресконференцията след мача отново бе на “Янтра ДНЕС”: “Поздравления! Толкова много победи тук, 11-та титла и си още толкова емоционален, със сълзи в очите. Как успяваш след толкова много време да съхраниш този глад за победа и страстта към играта”?

“Малко ми е трудно да обясня, защото при мен това става по естествен начин. Благодаря ви много. Вярно е, че в моята кариера съм постигнал повече отколкото някога съм мечтал. Но също така е вярно, че преминах през много трудни моменти и контузии. В началото на сезона в Австралия бях в добра позиция да се боря за важна титла за мен, но трябваше да си тръгна. И после в Акапулко отново контузен. И не можах да играя в Индиан Уелс и Маями, затова за сезона на клей пристигнах с някои колебания. Разбира се, знаете колко е трудно всичко, особено след като съм преминал през такива тежки моменти. За мен това е невероятно и съм много емоционален.

Върнах се след близо 5 месеца, в които не бях играл цял турнир и да имам възможността да победя в Монте Карло, Барселона, Рим и най-вече тук, това е много емоционално за мен. Да, беше един много специален момент и тази минута или две подкрепата от публиката, когато получих трофея, чувството в този момент беше трудно да се опише. Много емоционално за мене!” заяви Надал.

Голямо нашествие от звезди имаше и тази година за финала при мъжете в Париж. Роджър Уотърс от “Пинк Флойд”, Хю Грант, Жан-Пол Белмондо, Марион Котиярд и още много популярни лица от шоубизнеса бяха на трибуната. “Цар футбол” беше представен от Зинедин Зидан, Марио Гьотце и нашата легенда Христо Стоичков.

Десислава ПОПОВА, сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново