Недан приключи с шестица, взе купата

Публикувано на ср, 10 юни 2015
199 четения

Недан – Димча 6:1
ФК “Недан” си писа шестица и в последния мач от сезона, като разби с 6:1 “Бъдеще” (Бутово). След края на мача Александър Петков от Съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново връчи купата за първото място на домакините, а мачът се игра пред 400 зрители и под звуците на специален оркестър. Още до 13-ата минута резултатът бе вече 3:0. Росен Петков откри резултата в 7-ата минута след пас от фланга, Ивайло Пенев покачи на 2:0, а веднага след това и Даниел Мишев се разписа.
В следващите минути имаше затишие, но в 33-ата минута отново Ивайло Пенев увеличи резултата на 4:0. Темпото на игра падна след почивката, но за радост на публиката паднаха още три гола. Иван Иванов с хубав удар отбеляза пето попадение за домакините в 57-ата минута. Последва дузпа за гостите, от която Станимир Маринов намали на 5:1, но в 78- ата Росен Петков се разписа за втори път в срещата за крайното 6:1.
Атлетик – Морава 1:0
Минимална победа взе в Свищов съставът на “Атлетик” срещу “Морава”. Единственият гол падна в 63-ата минута от дузпа, вкарана от Емил Ферещанов. Домакините останаха с човек по-малко още в началото на срещата, след като Ангел Йошев набързо си заработи два жълти и съответно червен картон. Преди това той нацели напречната греда на бранената от моравчани врата.
Макар и с човек по-малко, играчите на “Атлетик” продължиха да атакуват и до почивката още веднъж гредата помогна на моравчани след удар на Милен Костов. След гола в 63-ата минута домакините затвориха играта и успешно убиваха темпото успешно до самия край. Чак в 87-ата минута “Морава” можеше и да изравни, но излезлият сам срещу вратата Иван Кирилов стреля край гредата.
Димча – Б. Черква 1:1
Мачът бе жизненоважен за гостите от “Удар” (Бяла черква), които при победа имаха шансове за третото място в крайното класиране. В павликенското дерби обаче аутсайдерът от Димча не се предаде и мачът завърши наравно 1:1. Така тимът от Бяла черква не успя да финишира в тройката.
Срещата бе много оспорвана, а головете паднаха през втората част. Христо Воронцов изведе гостите напред в 59-ата минута – 0:1. Тимът на Димча обаче не се предаде и при една от неговите атаки в 71-ата минута Калин Кирилов успя да изравни резултата. В самия край на двубоя нервите на капитана на “Удар” Мирослав Тотев не издържаха и получи червен картон. Халфът удари съперник без топка, което му коства предсрочно напускане на терена.
Ореш – Раданово 3:1
За гостите мачът беше без значение, тъй като вече знаеха, че финишират на трето място в първенството. Така те си позволиха да загубят с 3:1 от “Стрела” (Ореш) в спокоен мач. Домакините започнаха мача атакуващо и бързо поведоха с 2:0.
Мирослав Гайдаров центрира в 6-ата минута и Янислав Ячев с глава се разписа. След още пет минути Гайдаров напредна отдясно сам и би покрай вратаря на гостите за 2:0. Третото попадение за орешчани отново бе дело на Ячев, който, останал сам срещу вратаря, не сгреши. Любомир Василев намали на 3:1 в 76-ата минута, като прехвърли почти от центъра на терена излезлия напред вратар на “Стрела”. Домакините имаха и още възможности, най-вече пред Янислав Ячев, но други голове не паднаха.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново