Не включиха държавния шампион по крос кънтри в националния отбор за Балканското първенство…

Публикувано на вт, 17 Ное. 2015
262 четения

12 атлети ще представят България на Балканския шампионат по крос кънтри в хърватския град Върбовец на 22 ноември. От федерацията обявиха състава, като страната ни няма да има представители при мъжете, а мотивът, е, че са показали слаби резултати и шампион става състезател по ориентиране. Преди седмица Иван Сираков стана държавен шампион при мъжете. След като горнооряховският топориентировач не попадна в националния отбор той изрази разочарованието си в социална мрежа.
“Както се казва – скандално! Не мога да повярвам, че е възможно спокойно да се афишира версията защо няма да има представители при мъжете на Балканския крос! Ориентировачите са атлети 2-ра ръка ли? По-слаби ли са? Недостойни да побеждават в други спортове ли? Защото, доколкото съм наясно, е точно обратното – много спортове ще загубят голяма част от участниците си, ако състезателите по ориентиране участват само в състезания по ориентиране! Десетки ориентировачи са били част от националния отбор по лека атлетика и са печелили медали за България – аз лично съм участвал на поне 5 Балкански и 1 Европейско първенства в крос кънтри и планинско бягане! Тогава явно не са забелязали какъв точно съм. Отделих 2 седмици, в които се готвих съвсем целенасочено за националния шампионат по крос 2015, отделих финансови средства, за да си купя шпайкове, с които да бягам на първенството по крос  и бях на нужното ниво, за да спечеля – не защото другите бяха слаби, а защото бях по-силен! Всъщност това вид расизъм в спорта ли е?”, написа Иван Сираков.
Единственият представител на региона на Балканското ще бъде държавната шампионка за девойки под 23 г. Моника Георгиева. Освен състезателката на “Локомотив 2010” за трикольорите ще бяга и Маринела Нинева от Дряново.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново