Най-шантавите печеливши спортни залози

Публикувано на пн, 19 окт. 2020
346 четения

Надали много хора са очаквали, че Рафаел Надал ще „поднесе“ геврек на Новак Джокович на финала на Ролан Гарос. Сърбинът беше считан за фаворит от някои специалисти, които предричаха най-сетне да победи Краля на клея в собствената му крепост. Джокович нямаше загуба през годината и изглеждаше решен да вземе „Купата на мускетарските“, след като бе дисквалифициран на US Open, защото удар с топка по страничен съдия в неигрова ситуация. Очакванията бяха, че нетипично студеното време в Париж ще бъде в полза на световния №1. Е, нищо от това не се случи, а звучното 6:0 в първия сет направи победата на Надал още по-категорична и буквално уби интригата в мача.

Полската тинейджърка Ига Швьонтек също не бе причислявана към фаворитите за трофея при дамите, още повече в компанията на Симона Халеп, Серина Уилямс и други декорирани звезди от тенис елита. И ако платформите за спортни залагания като WinBet традиционно прегряват при финали от Големия шлем и изобщо всякакви спортни финали, то най-успешните истории за печалби обикновено се случват извън всякакъв контекст и логика. И идват не от разума, а директно от сърцето. Това са някои от най-смелите и нестандартни залози, постигнали внушителни печалби.

 

Люис Хамилтън да стане шампион на Ф1 – 165 000 паунда

 

Ричард Хопкинс е обикновен човечец, който един ден през 1998 г. завел сина си на картинг. По стечение на обстоятелствата на същата писта бил и Люис Хамилтън. Талантът на 12-годишния Люис личал още тогава и в последствие Хопкинс решил да заложи 200 паунда, че Хамилтън ще спечели Гран При до 23-годишна възраст. Коефициентът на залога е 300 към 1. Още по-малки изглеждали шансовете на младока да стане шампион във Формула 1, с коефициент 500 към 1. Хопкинс обаче твърдо вярвал в качествата на Хамилтън. И в крайна сметка убедеността му донесла 165 000 паунда. Днес Хамилтън е жива икона в историята на Формула 1, а наскоро изравни рекорда на Михаел Шумахер от 91 победи.

 

Лестър да стане шампион на Англия – 200 000 паунда

 

Сезон 2015/2016 на Висшата лига на Англия ще се запомни като исторически. Отборът на Лестър надви Челси, Ливърпул, Сити и Юнайтед, Арсенал и всички останали претенденти. В началото на шампионата обаче само най-върлите фенове на „лисиците“ вярват в чудото. Един от тях решава да послуша сърцето си. И прави залог на стойност 100 паунда при коефициент 5000 към 1. Късметлията прибира 200 000 паунда от титлата на Лестър, а историята му доказва, че футболът е най-великата игра, защото на терена няма невъзможни неща.

 

12 мача от НБА и не само – 305 000 долара

 

Неизвестен жител на Лас Вегас прави комбиниран залог за 1 кръг от 12 мача от НБА – и не само познава резултатите, но правилно предвижда шампионите на Източната и на Западната конференции преди плейофите – Детройт Пистънс и Голдън Стейт Уориърс. Така, едва срещу 5 долара, късметлията регистрира печалба от 305 000 долара. Никак не е зле, предвид жестоката конкуренция в най-известния шампионат по баскетбол в света. Събитията се разиграват през 2016 година и до днес остават сред забележителните постижения в света на залаганията.

 

Шампионска лига, дузпи и половин милион

 

Мик Гибс поправя покриви, но един ден футболът преобръща живота му. С акумулиращ залог за сумата от едва 30 пенса той познава резултатите от 14 мача, включително равенството в редовното време, дузпите и решаващото спасяване на Оливер Кан във финала на Шампионската лига между Валенсия и Байерн Мюнхен. Мачът на „Сан Сиро“ от 2001 г. остава в историята като „финалът на дузпите“. Още се помни и постижението на Гибс, което е удивително заради шансовете му от 1 666 666 към 1.

 

Гонка с аутсайдер – 1.4 милиона за 2 паунда

 

61-годишният инженер Стив Уайтли стана световна сензация, след като спечели 1.5 милиона паунда от конни надбягвания. Британецът отишъл на хиподрума, защото имал безплатен билет. Решил да заложил на шест гонки в един фиш. Любопитното е, че един от неговите фаворити – кобилата Лупита, била загубила последните си 28 състезания. Е, явно това е бил щастливият ден не само за животното, но и на Уайтли, който в последствие спечелил джакпота на състезанията. Той открито признава, че името Лупита му харесало, навявало му хубави спомнени и затова решил да посочи именно нея.

 

Доста по-неизвестна е историята на неговия връстник Фред Крейгс, 60-годишен продавач на торове от Йоркшир. Той направил комбиниран залог от 8 гонки за едва 50 пенса. Мъжът дори не очаквал, че е спечелил 1 милион паунда. Разбрал за победата, когато отново отишъл да залага, и определено останал приятно изненадан.

 

В света на залаганията има играчи, които залагат на „сигурни“ мачове. Има и истински акули, готови да рискуват десетки хиляди в името на големи печалби. Но има и смелчаги, които предизвикват съдбата – и успяват да я накарат да им се усмихне.

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново