Нападателят на “Етър” Цветомир Тодоров: “Най-важен е всеки следващ мач”

Публикувано на пт, 7 апр. 2017
269 четения

Цветомир Тодоров е на път да се превърне в един от любимците на агитката с напористата си и креативна игра. Нападателят безспорно се намира в силна форма и има сериозен принос за успехите на “Етър” през сезона.
На последния мач с “Локомотив” (Сф) даде тон за победата с отличен пробив и последвал завършващ голов удар, после бе съборен за дузпа и допринесе за третия гол. Още пет са попаденията му през есенния полусезон с виолетовия екип.
Цецо Тодоров е роден във Видин на 31 март 1991 г. Седем години и половина обаче живее в Италия и е юноша на местния “Асколи”, както и на “Латина”. “На 17-годишна възраст получих оферта от “Миньор” за “А” група и се прибрах в България. Така вече 7 сезона съм в нашето първенство. Прекарах в “Миньор” шест месеца в “А” група, след което се върнах в родния Видин. Играхме бараж за влизане в “Б” група, влязохме и прекарах една пълна година там. Отново в Италия за 6 месеца в “Ричоне” (4 дивизия) и пак се върнах в “Бдин”. Станах голмайстор на Северозападната “В” група с 36 гола през 2015 г. и получих предложение за проби от “Славия”. Една година играх там, после отидох в “Спартак” (Плевен), откъдето дойдох в “Етър”, разказва Тодоров.
Той е категоричен, че във Велико Търново се чувства много добре и се надява да се постигне целта – влизане в елита.
“Сега се чувствам много по-добре, през есента по различни причини играх по-малко. Не искам да се връщам назад. Най-важен е утрешният ден, следващият мач. Всяка победа е много важна за нас за постигане на крайната цел”, казва Цецо Тодоров.
Най-добре се чувства зад нападателя, но в някои мачове се налага да излиза и в други позиции. “За мен няма проблем, играл съм и на други постове. Много добре се разбираме със съиграчите, според мен играем по-добре сега, отколкото през есента. Това не е само мое мнение, а на много специалисти”, добавя нападателят.
Тодоров с нетърпение очаква предстоящия мач с “Лудогорец-2”, който е в понеделник от 17:00 ч. на стадион “Ивайло”. “Това ще ни е един от най-трудните мачове, защото те са от отборите, които могат да играят футбол. Есента ни биха и вярвам, че ще се реваншираме пред нашите фенове. Надявам се да стане хубав мач и да се поздравим с победата”, завършва Цветомир Тодоров.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново