НАП погна “Етър 1924”

Публикувано на пт, 17 май 2013
538 четения

След жалба от Асоциацията на професионалните футболисти НАП ще проверява договорите на играчите на “Етър 1924”, съобщи “Труд”. Те се жалват, че разпадналият се клуб не им е плащал дължими по контрактите суми. Сред оплакалите се са четиримата полски футболисти, както и сръбският вратар Ненад Филипович.
В понеделник се очаква “Етър 1924” да загуби лиценза си и договорите на играчите стават невалидни, което ще затрудни техни искове за неизплатени суми по контрактите им.
Футболистите твърдят пред “България днес”, че имат да получат по три заплати, но не знаят как ще успеят да си вземат парите. Афганистанецът Файсал Шайесте твърди, че са ги накарали да подпишат по два договора. Реалната заплата, която ни обещаха, беше 4600 лв. на месец. На хартия обаче написаха, че ще получавам 990 лв., за да спестяват данъци. Този договор изпратиха на федерацията. Вторият контракт с реалната сума се оказа невалиден. Тогава нямаше как да разбера това, защото не мога да чета на български. Така постъпиха с всички чужденци. Опарих се и сега само мога да се уча от тази грешка”, обясни афганистанският футболист.
Той разказа и как отборът е бил изхвърлен от хотела на Данчо Лечков в Сливен: “Шефовете изчезнаха в Турция и не сме видели очите им повече. Ден след мача с Лудогорец, загубен с 1:5, Лечков дойде и ни каза, че трябва да напуснем хотела. В противен случай заплаши, че ще си плащаме стаите от собствения джоб. Веднага си събрахме нещата. Аз хванах спешен полет за дома си, но някои играчи тръгнаха към София, за да си търсят правата в БФС”, разказа халфът. Той призна, че има желание да се върне в България и в момента преговаря с няколко клуба.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново