Над 30 отбора се включват в “Streetball the King’s Тournament”

Публикувано на пт, 10 май 2013
193 четения

На 11 и 12 май на южния паркинг на Mall Велико Търново ще се проведе ежегодното пролетно издание на “Streetball the King’s Тournament”. Организатори на турнира са Сдружение “Баскетбол-ВТ”, Mall Велико Търново и Българска федерация баскетбол, с партньорството на Община В. Търново. Поредното издание на стрийтбола ще бъде във вече познатия на участниците и феновете на баскетбола формат 3×3 и ще се играе по правилата на ФИБА, съобщи Данаил Киров.
До четвъртък заявки за участие бяха подали 30 отбора, като се очаква до събота броят им да достигне 40. Участващите тимове са от София, Русе, Сливен, Плевен, Свищов, Павликени, Севлиево, Разград, Белене, В. Търново и др.
За пролетното издание на турнира са осигурени най-добрите условия за игра в България ­ общо 4 игрални площадки, 2 от които на лицензираната от ФИБА настилка с хидравлични кошове. За всяко игрище ще има електронни табла за резултата и времето, трибуни за зрителите, лицензирани съдии и секретари.
“The Kings’ Tournament” e одобрен от ФИБА турнир и всеки, който има профил на сайта 3x3planet.com, ще трупа точки за ранг листата. В събота ще бъдат определени победителите при мъже над 18 г. и жени над 16 г. В неделя в атрактивната надпревара ще се включат отбори за момчета до 14 и до 18 г., както и момичета до 16 г. Първите 3 отбора от момчетата над 18 г. ще получат квоти за държавното първенство по стрийтбол 3х3 през юни, където ще се борят за класиране на международните турнири на ФИБА. За всички отбори, класирали се от 1 до 3 място, са предвидени парични и предметни награди.
Ще бъдат проведени конкурси по забивки и стрелба от тройката, в които всеки желаещ може да вземе участие. За първи път в историята на “The Kings’ Tournament” ще бъде водена статистика за отбелязаните кошове от всеки състезател на база, на която ще бъдат връчени и MVP награди.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново